Tęczowy Chard i Radicchio Sauté
Tęczowy Chard i Radicchio Sauté może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 115 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka octu winnego, orzechów piniowych, porzeczek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 61%. Spróbuj Tęczowy Chard I Radicchio Sauté, Tęczowy Chard Sauté, oraz Jarmuż balsamiczny i Radicchio Sauté dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żeberka pokroić z chard; posiekać w poprzek na 1-calowe kawałki (około 4 filiżanek). Pokrój liście w poprzek na 1-calowe paski (około 16 filiżanek).
Roztopić masło z olejem w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek; gotować, aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu, o 4 protokół.
Dodać żeberka chard; przykryć i gotować do miękkości, o 6 protokół. Pracując partiami, dodaj liście chard i radicchio, mieszając, aż zwiędną. Gotować odkryte, aż warzywa będą miękkie, często mieszając, 8 do 10 minut. W razie potrzeby wymieszać 2 łyżki octu i porzeczek. Doprawić solą i pieprzem oraz w razie potrzeby octem.
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść mieszaninę chard do miski.
Posypać orzeszkami piniowymi.
Ogólna zasada jest czerwona z mięsem i biała z rybą, ale Pinot Noir to lekkie czerwone wino, a łosoś to bogata ryba, więc działa. Lubimy ziemisty, owocowy Gainey VINEYARD 2007 PINOT NOIR Ccalifornia, $48).