Tęczowe Ciasto Cytrusowe

Tęczowe Ciasto Cytrusowe
Rainbow Citrus Cake może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 652 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 54 smakoszy i kucharzy. Mieszanka barwników spożywczych, Skórka z cytryny, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Spróbuj Tęczowe Ciasto Cytrusowe, Tęczowa Sałatka Owocowa + Cytrusowy Syrop Miodowy, oraz Pstrąg tęczowy z ryżem jaśminowym i winegretem cytrusowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i mąka 3 (9 cali) Patelnie. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce, śmietany razem skrócenie i cukru, aż lekkie i puszyste. Ubić jajka po kolei, następnie wymieszać z wanilią. Ubić mieszankę mąki na przemian z mlekiem. Podzielić ciasto na 3 miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
WaniliaWanilia
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
W pierwszej misce wymieszać skórkę z cytryny i żółty barwnik spożywczy; wlać do przygotowanej patelni. W drugiej misce wymieszać skórkę pomarańczową i pomarańczowy barwnik spożywczy; wlać do drugiej przygotowanej patelni. W trzeciej misce wymieszać skórkę z limonki i zielony barwnik spożywczy; wlać do trzeciej przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Kolor żywnościZielony Kolor żywności
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
4
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
5
Ostudzić na patelni przez 5 minut, a następnie skręcić na stojaku z drutu i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
6
Złożyć ciasto: ułożyć warstwy z nadzieniem cytrynowym. Boki i wierzch z pomarańczowym kremem lukier. Przechowywać w lodówce aż do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
PomarańczowyPomarańczowy
KremKrem
CytrynaCytryna
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn