Tymianek-pieczone oko okrągłe z masłem Gorgonzola

Tymianek-pieczone oko okrągłe z masłem Gorgonzola
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj masło Gorgonzola z pieczonym tymiankiem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.51 za porcję. Jedna porcja zawiera 731 kalorii, 76g białka, oraz 45 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 23 minuty. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Udaj się do sklepu i podnieś oko wołowe okrągłe, masło, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ziemniaki pieczone z tymiankiem i gorgonzolą, Kawa prażona żeberka pieczone z palonym czosnkiem masło Gorgonzola, oraz Pieczone Spaghetti Squash z masłem tymiankowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyrzucić skórkę Gorgonzoli i w małej misce wymieszać razem ser i masło do uzyskania gładkiej konsystencji. Na arkuszu folii tworzy się masło Gorgonzola w kłodę o długości około 4 cali. Chill log, owinięte w folię, do twardego, co najmniej 1 godzinę. Masło można zrobić 1 tydzień wcześniej, a resztki można wykorzystać do innych potraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
W 12-calowej ciężkiej patelni (najlepiej żeliwnej) ogrzać 1 1/2 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie i steki sear aż rumiane, o 2 protokół z każdej strony, przeniesienie do płytkiej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
4
Gdy steki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, Topy i boki rozprowadzić musztardą i posypać tymiankiem, pieprzem i solą do smaku. Steki pieczone w środku piekarnika 8 minut na średnio rzadkie (powłoka powinna po prostu zacząć brązowieć).
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Przenieść steki do deski do krojenia i odstawić około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Masło pokroić w cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
7
Każdy stek przeciąć poziomo na pół. Ułóż plasterek masła między połówkami steków, a steki na wierzchu z innym kawałkiem masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
TrudnośćNormalny
Gotowe W23 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn