Stworzenie tortu weselnego wymaga ok. 4 godziny od początku do końca. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 104. Jest idealny do Ślub. Udaj się do sklepu i podnieś sznurek, karton podwójny krem, środkowy poziom i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przepis ten zachwycił 523 osoby. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Projekt Tort Weselny: Ciasto Jest Pieczone, Tort Weselny, oraz Biały Tort Weselny.
Instrukcje
1
Ciasto owocowe przykryć marcepanem: jak to zrobić: dżem morelowy zagotować z 2 łyżkami wody i przesiać do miski.
Odciąć zaokrąglony wierzch ciasta i obrócić do góry nogami na deskę. Zmierz na górze i bokach ciasta sznurkiem, przyciąć na długość i odstawić sznurek na bok.
1
Dodanie dobrej jakości twarogu cytrynowego lub jedwabiście czekoladowego ganache przekształca simplebuttercream w pobłażliwe nadzienie.Jak to zrobić: najpierw zrobić krem maślany. Masło ubić do uzyskania kremówki, następnie stopniowo ubić przesiany cukier. Odważyć 600g / 1lb 5oz mieszanki i wymieszać 5 łyżek twarogu cytrynowego do niego. Na małej patelni, doprowadzić śmietanę tylko do wrzenia, a następnie wlać czekoladę. Pozostawić na 2 minuty, a następnie wymieszać, aż będzie gładka. Po wystygnięciu, ale nadal płynny, złożyć do pozostałego podstawowego maślanego. Gdy każde ciasto jest całkowicie chłodne, wyrównaj górę za pomocą długiego ząbkowanego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lemon Curd
Posypka W Kształcie Serca
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Rozłóż trochę odpowiedniego maślanego kremu na pasującej cienkiej desce do ciasta. Obróć ciasto do góry nogami na deskę i przetrzyj cienką warstwą przesianego dżemu morelowego – pomaga to zapobiec przedostawaniu się bezpańskich okruchów do maślanego kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem Morelowy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3
Pokrój na trzy warstwy poziomo-nie martw się, jeśli pocisz warstwy nierównomiernie, ponieważ nie wpłynie to na gotowe ciasto. Jeśli jest upalny dzień lub ciepło w kuchni, przechowuj ciasta w lodówce przez chwilę – to je uelastyczni i znacznie ułatwi cięcie i podnoszenie. Podnieś każdą warstwę podczas jej cięcia i odłóż ją na bok, aby po ponownym ułożeniu warstw były we właściwej kolejności.Jeśli wcześniej zrobiłeś maślany krem i lekko utwardził się, ogrzej w kuchence mikrofalowej na rozmrażanie przez 10 sekund i dobrze bij. Za pomocą noża do palety rozprowadzić ok. 1/4 masła na pierwszej warstwie ciasta. Na ciasto cytrynowe, zawirować kolejną łyżkę lub tak cytrynowego twarogu na lukrze. Ułóż pozostałe warstwy w ten sposób, rozłóż pozostałą lukier na górze i bokach ciasta, wygładzając go tak, aby pasował do tekturowej podstawy ciasta. Wygładzić wszystko nożem do palety i odstawić na bok. Ciasta są teraz gotowe do pokrycia lukrem gotowym do rolowania. Nadziewane kremem maślanym i mrożonym, ciasta będą przechowywać do 3 dni.Przykryj wszystkie ciasta lukrem gotowym do rolowania: następnym etapem jest subtelne zabarwienie różnych warstw pastami barwiącymi z Kości Słoniowej, ciemnego różu i kremu.Jak to zrobić: tylko w przypadku marcepanowanego ciasta owocowego najpierw lekko posmaruj schłodzoną, przegotowaną wodą, aby pomóc lukierowi. W przypadku wszystkich ciast odkurz powierzchnię roboczą cukrem pudrem i ugniataj lukier do uzyskania giętkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Lemon Curd
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Skórki Z Cytryny
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Drażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do Palety
Mieszanka Warzyw Kalifornijskich
4
Dodaj kilka drobinek barwnika spożywczego za pomocą wykałaczki lub końcówki szaszłyka-bądź bardzo oszczędny, ponieważ trochę przechodzi długą drogę. Przer. kolor aż do uzyskania równomiernie zabarwionej, gładkiej pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat Masła
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
5
Dodaj więcej i zagniataj ponownie, jeśli chcesz, aby kolor był bardziej intensywny.Lekko odkurzyć powierzchnię roboczą ponownie i zwinąć lukier w okrąg wystarczająco duży, aby pokryć boki i górę ciasta, z odrobiną nadmiaru. Użyj string do pomiaru jak poprzednio. Podnieś wisienkę na torcie, używając wałka do ciasta, aby ci pomóc.Wygładzić lukier wokół ciasta rękami, a następnie odciąć nadmiar ostrym nożem. Pozostawić na noc do wyschnięcia. Po zamrożeniu przechowywać przez 3 dni. Po oblodzeniu ciasta przykryj 35-centymetrową podstawę. Lekko posmarować schłodzoną, przegotowaną wodą i przykryć lukrem w Kolorze Kości Słoniowej. Przyciąć i pozostawić na noc do wyschnięcia.Układaj ciasta: kołki dają stabilność i wytrzymałość ciastom warstwowym. Mierząc i przecinając Kołki do tej samej długości, zapewniasz równą platformę dla następnego ciasta, na którym można usiąść, nawet jeśli ciasto jest nieco nierówne. W przypadku tego ciasta poziomy są ułożone jak stopnie, tuż przy środku.Jak to zrobić: w dużej misce stopniowo ubijaj cukier puder na białku, aż będzie gęsty i gładki. Przykryć folią do momentu użycia. Zaczynając od ciasta czekoladowego, włóż trzy pręty kołkowe w trójkąt, lekko przesunięte w jedną stronę i nie szersze niż podstawa ciasta cytrynowego, które będzie leżeć na górze. Za pomocą stałego pióra lekko zaznacz miejsce, w którym znajduje się górna część lukru na kołku. Ostrożnie wyciągnij kołki i ustaw się na powierzchni roboczej. Używając linijki, ponownie zaznacz każdą wędkę do najwyższego punktu. Zdobądź kołki nożyczkami wokół nowych znaków i zatrzaśnij plastik czysto. Ponownie włóż pręty w oryginalne otwory, zaokrąglony koniec w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Posypka W Kształcie Serca
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Skórki Z Cytryny
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Drażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
Nożyczki Kuchenne
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos