Tworzenie tortu weselnego

Tworzenie tortu weselnego
Stworzenie tortu weselnego wymaga ok. 4 godziny od początku do końca. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 104. Jest idealny do Ślub. Udaj się do sklepu i podnieś sznurek, karton podwójny krem, środkowy poziom i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przepis ten zachwycił 523 osoby. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Projekt Tort Weselny: Ciasto Jest Pieczone, Tort Weselny, oraz Biały Tort Weselny.

Instrukcje

1
Ciasto owocowe przykryć marcepanem: jak to zrobić: dżem morelowy zagotować z 2 łyżkami wody i przesiać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
MarcepanMarcepan
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Posmaruj 15-centymetrową deskę ciasta odrobiną dżemu morelowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
3
Odciąć zaokrąglony wierzch ciasta i obrócić do góry nogami na deskę. Zmierz na górze i bokach ciasta sznurkiem, przyciąć na długość i odstawić sznurek na bok.
1
Dodanie dobrej jakości twarogu cytrynowego lub jedwabiście czekoladowego ganache przekształca simplebuttercream w pobłażliwe nadzienie.Jak to zrobić: najpierw zrobić krem maślany. Masło ubić do uzyskania kremówki, następnie stopniowo ubić przesiany cukier. Odważyć 600g / 1lb 5oz mieszanki i wymieszać 5 łyżek twarogu cytrynowego do niego. Na małej patelni, doprowadzić śmietanę tylko do wrzenia, a następnie wlać czekoladę. Pozostawić na 2 minuty, a następnie wymieszać, aż będzie gładka. Po wystygnięciu, ale nadal płynny, złożyć do pozostałego podstawowego maślanego. Gdy każde ciasto jest całkowicie chłodne, wyrównaj górę za pomocą długiego ząbkowanego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lemon CurdLemon Curd
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Rozłóż trochę odpowiedniego maślanego kremu na pasującej cienkiej desce do ciasta. Obróć ciasto do góry nogami na deskę i przetrzyj cienką warstwą przesianego dżemu morelowego – pomaga to zapobiec przedostawaniu się bezpańskich okruchów do maślanego kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3
Pokrój na trzy warstwy poziomo-nie martw się, jeśli pocisz warstwy nierównomiernie, ponieważ nie wpłynie to na gotowe ciasto. Jeśli jest upalny dzień lub ciepło w kuchni, przechowuj ciasta w lodówce przez chwilę – to je uelastyczni i znacznie ułatwi cięcie i podnoszenie. Podnieś każdą warstwę podczas jej cięcia i odłóż ją na bok, aby po ponownym ułożeniu warstw były we właściwej kolejności.Jeśli wcześniej zrobiłeś maślany krem i lekko utwardził się, ogrzej w kuchence mikrofalowej na rozmrażanie przez 10 sekund i dobrze bij. Za pomocą noża do palety rozprowadzić ok. 1/4 masła na pierwszej warstwie ciasta. Na ciasto cytrynowe, zawirować kolejną łyżkę lub tak cytrynowego twarogu na lukrze. Ułóż pozostałe warstwy w ten sposób, rozłóż pozostałą lukier na górze i bokach ciasta, wygładzając go tak, aby pasował do tekturowej podstawy ciasta. Wygładzić wszystko nożem do palety i odstawić na bok. Ciasta są teraz gotowe do pokrycia lukrem gotowym do rolowania. Nadziewane kremem maślanym i mrożonym, ciasta będą przechowywać do 3 dni.Przykryj wszystkie ciasta lukrem gotowym do rolowania: następnym etapem jest subtelne zabarwienie różnych warstw pastami barwiącymi z Kości Słoniowej, ciemnego różu i kremu.Jak to zrobić: tylko w przypadku marcepanowanego ciasta owocowego najpierw lekko posmaruj schłodzoną, przegotowaną wodą, aby pomóc lukierowi. W przypadku wszystkich ciast odkurz powierzchnię roboczą cukrem pudrem i ugniataj lukier do uzyskania giętkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Lemon CurdLemon Curd
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do PaletyNóż Do Palety
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
4
Dodaj kilka drobinek barwnika spożywczego za pomocą wykałaczki lub końcówki szaszłyka-bądź bardzo oszczędny, ponieważ trochę przechodzi długą drogę. Przer. kolor aż do uzyskania równomiernie zabarwionej, gładkiej pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
5
Dodaj więcej i zagniataj ponownie, jeśli chcesz, aby kolor był bardziej intensywny.Lekko odkurzyć powierzchnię roboczą ponownie i zwinąć lukier w okrąg wystarczająco duży, aby pokryć boki i górę ciasta, z odrobiną nadmiaru. Użyj string do pomiaru jak poprzednio. Podnieś wisienkę na torcie, używając wałka do ciasta, aby ci pomóc.Wygładzić lukier wokół ciasta rękami, a następnie odciąć nadmiar ostrym nożem. Pozostawić na noc do wyschnięcia. Po zamrożeniu przechowywać przez 3 dni. Po oblodzeniu ciasta przykryj 35-centymetrową podstawę. Lekko posmarować schłodzoną, przegotowaną wodą i przykryć lukrem w Kolorze Kości Słoniowej. Przyciąć i pozostawić na noc do wyschnięcia.Układaj ciasta: kołki dają stabilność i wytrzymałość ciastom warstwowym. Mierząc i przecinając Kołki do tej samej długości, zapewniasz równą platformę dla następnego ciasta, na którym można usiąść, nawet jeśli ciasto jest nieco nierówne. W przypadku tego ciasta poziomy są ułożone jak stopnie, tuż przy środku.Jak to zrobić: w dużej misce stopniowo ubijaj cukier puder na białku, aż będzie gęsty i gładki. Przykryć folią do momentu użycia. Zaczynając od ciasta czekoladowego, włóż trzy pręty kołkowe w trójkąt, lekko przesunięte w jedną stronę i nie szersze niż podstawa ciasta cytrynowego, które będzie leżeć na górze. Za pomocą stałego pióra lekko zaznacz miejsce, w którym znajduje się górna część lukru na kołku. Ostrożnie wyciągnij kołki i ustaw się na powierzchni roboczej. Używając linijki, ponownie zaznacz każdą wędkę do najwyższego punktu. Zdobądź kołki nożyczkami wokół nowych znaków i zatrzaśnij plastik czysto. Ponownie włóż pręty w oryginalne otwory, zaokrąglony koniec w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Zrobić ciasto owocowe i przykryć marcepanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
1
Zrobić ciasto czekoladowo-cytrynowe, jeśli jest świeże-przechowywać dobrze rapowane w pergaminie do pieczenia i folii spożywczej w chłodnym miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
2
Zrobić Krem czekoladowo-cytrynowy i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
3
Zrobić ciasto czekoladowe i cytrynowe, jeśli jest świeże-przechowywać dobrze owinięte w pergaminie do pieczenia i folii spożywczej w chłodnym miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1
Napełnij i przykryj ciasta czekoladowo-cytrynowe kremem maślanym, a wszystkie ciasta i deskę pokryj lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1
Układaj ciasta i udekoruj płatkami, gdy ciasta są na miejscu.

Składniki

454Orzechy dowolne (posiekane)pół dżemu morelowego, resztę wykorzystasz późniejpół dżemu morelowego, resztę wykorzystasz później1x dolny poziom, zobacz x dolny poziom, zobacz " idzie dobrze z104Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonypasty do barwienia żywności w kremie, kości słoniowej i kolorze różowympasty do barwienia żywności w kremie, kości słoniowej i kolorze różowym200Orzechy dowolne (posiekane)czekolada batonowa (70% kakao), łamana na kawałkiczekolada batonowa (70% kakao), łamana na kawałki1426 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikarton podwójny kremkarton podwójny krem1białko jajabiałko jaja1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)FRUI CAKE-500g 1lb2oz white ready-to-roll lukier, kremowa pasta barwiąca żywnośćFRUI CAKE-500g 1lb2oz white ready-to-roll lukier, kremowa pasta barwiąca żywność1Ciasto czekoladowe 7kg 3LB 10oz biały gotowy do rolki lukier, kość słoniowa pasta barwiąca żywnośćCiasto czekoladowe 7kg 3LB 10oz biały gotowy do rolki lukier, kość słoniowa pasta barwiąca żywność200Orzechy dowolne (posiekane)cukier pudercukier puder1stojakchłodzeniechłodzenie104Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonygruby bębenek do ciasta o średnicy 35 cm (Podstawa)gruby bębenek do ciasta o średnicy 35 cm (Podstawa)1kgLEMON CAKE 2lb4oz white ready-to-roll icing, dusty pink pasta barwiąca żywnośćLEMON CAKE 2lb4oz white ready-to-roll icing, dusty pink pasta barwiąca żywność1jardobrej jakości twarożek cytrynowydobrej jakości twarożek cytrynowy500Orzechy dowolne (posiekane)opakowanie naturalne marcepanopakowanie naturalne marcepan6standardowe plastikowe pręty kołkowestandardowe plastikowe pręty kołkowe104Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonypręty kołkowepręty kołkowe104Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyWstążka z Kości Słoniowej 1m, szerokość 15mmWstążka z Kości Słoniowej 1m, szerokość 15mm104Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonydużo papieru odpornego na tłuszczdużo papieru odpornego na tłuszcz104Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysznurek do pomiarusznurek do pomiaru104Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonymocne nożyczki kuchennemocne nożyczki kuchenne104Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonylong roll ING pinlong roll ING pin1x top tier, zobacz x top tier, zobacz " idzie dobrze z500Orzechy dowolne (posiekane)masło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone1( bakłażany)pędzel artystypędzel artysty1BoksTort 20cm, 25cm, 33cm z pokrywkami (w przypadku transportu tortu)Tort 20cm, 25cm, 33cm z pokrywkami (w przypadku transportu tortu)104Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony15cm, 23cm i 30cm-okrągła puszka na ciasto15cm, 23cm i 30cm-okrągła puszka na ciasto104Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonycienka deska do tortów o średnicy 15 cm, 23 cm i 30 cmcienka deska do tortów o średnicy 15 cm, 23 cm i 30 cm1X tier środkowy, zobacz X tier środkowy, zobacz " idzie dobrze z104Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonynóż do paletynóż do palety
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje104
Ocena Zdrowia4
Magazyn