Tuńczyk Żółtopłetwy Wasabi

Tuńczyk Żółtopłetwy Wasabi
Wasabi Yellowfin Tunan jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Na 5,33 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz filety z tuńczyka żółtopłetwego, pastę wasabi, ocet ryżowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest solidne. Podobne przepisy to Burger z tuńczyka żółtopłetwego z japońskim ogórkiem i Wasabi Aioli, Kanapka Z Sałatką Z Tuńczyka Żółtopłetwego, oraz Tuńczyk żółtopłetwy z szalotkami i imbirem.

Instrukcje

1
W małej miseczce wymieszać majonez, pastę wasabi, 5-przyprawowy proszek i 1 łyżkę sosu sojowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta WasabiPasta Wasabi
MajonezMajonez
Sos SojowySos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Ułóż filety z tuńczyka w szklanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
3
Na tuńczyka wlać ocet ryżowy i 1 łyżkę sosu sojowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Sos SojowySos Sojowy
TuńczykTuńczyk
4
Rozprowadzić mieszankę majonezu równomiernie po obu stronach każdego kawałka ryby. Przykryć naczynie i przechowywać w lodówce 15 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
RybyRyby
5
Przygotuj patelnię za pomocą sprayu do gotowania i umieść na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Posypać nasiona sezamu równomiernie po obu stronach filetów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
7
Połóż tuńczyka delikatnie na patelni. Grilluj do pożądanego poziomu doneness, około 2 minut na stronę dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn