Tuńczyk Śródziemnomorski Linguine
Śródziemnomorski tuńczyk Linguine może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 380 kalorii, 23G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, seler, linguine i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tuńczyk Śródziemnomorski Linguine, Korzyści zdrowotne tuńczyka: śródziemnomorska Sałatka Antipasto Tunan, oraz Krewetki śródziemnomorskie i Linguine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować i osuszyć linguine zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Podczas gotowania linguine, rozgrzać olej w 10-calowej patelni na średnim ogniu.
Dodaj seler; gotuj od 2 do 3 minut, często mieszając, aż seler zacznie mięknąć.
Dodać czosnek; gotować i mieszać 30 sekund.
Wymieszać z pomidorami, tuńczykiem i pieprzem. Gotować 5 do 8 minut, często mieszając, aż lekko zgęstnieje. Wymieszać z oliwkami. Gotować 2 do 3 protokół lub do gorąca.
Dekoruj natką pietruszki.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.