Tuńczyk z pieczoną papryką i orzeszkami piniowymi

Tuńczyk z pieczoną papryką i orzeszkami piniowymi
Tuńczyk z pieczoną papryką i orzeszkami piniowymi to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.19 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 281 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, pomidor, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pieczona papryka w / złote rodzynki i orzeszki piniowe, Brokuły pieczone z czosnkiem, papryką Chipotle i orzeszkami pinii, oraz Włoska sałatka mieszana z domową pieczoną czerwoną papryką, orzeszkami piniowymi i ogolonym Parmem dla podobnych receptur.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Merlot Dyrektora. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
Merlot dyrektora
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia69
Magazyn