Tuńczyk Z Grillowaną Sałatką Letnią
Southwestern Tuńczyk z grillowaną sałatką letnią jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. Na 4,91 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz squash, ocet balsamiczny, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka Letnia Południowo-Zachodnia, Letnia sałatka taty z tuńczykiem / Mac, oraz Letnia Sałatka Z Tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać grill gazowy do średniej wysokości lub przygotować ogień węglowy. W małej misce, wymieszać połowę czosnku, 2 łyżeczki. oliwy z oliwek, kminku, soku z limonki, 1/2 łyżeczki. sól, 1/2 łyżeczki. pieprz i duża szczypta cayenne.
Rozłóż równą ilość pocierać po obu stronach tuńczyka i odstawić na 5 minut. Przyciąć końce każdego squasha i pokroić wzdłuż na plastry o grubości 1/2 cala. Rdzeń i nasiona czerwonej papryki i pokroić każdą Na 4 kawałki. Ułóż Kabaczek i czerwoną paprykę do miski.
Mżawka z pozostałych 3 Tbs. oliwę z oliwek i obficie posypać solą i pieprzem oraz kolejną dużą szczyptą cayenne. Wrzucić do płaszcza równomiernie. Ustaw steki z tuńczyka na najgorętszej części grilla i wentylator papryki i squash wokół nich. Obracając warzywa od czasu do czasu, grill tuńczyka 3 minut na stronie średnio rzadkie lub aż gotowane do doneness lubisz.
Przenieść tuńczyka do czystego talerza i namiotu luźno z folią. Kontynuuj grillowanie i obracanie warzyw, aż będą po prostu miękkie, kolejne 2 do 4 minut i przenieś do deski do krojenia. Zeskrobać Skórki pieprzu z nożem do parowania, jeśli chcesz. Grubo posiekaj warzywa i włóż je z powrotem do tej samej miski, w której zostały rzucone.
Posypać octem balsamicznym, połowę kolendry, a pozostały czosnek na warzywa i wrzucić do płaszcza równomiernie. Smak soli i pieprzu.
Steki z tuńczyka pokroić na cztery porcje.
34, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
12, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.