Tuńczyk Z Grillowaną Sałatką Letnią

Tuńczyk Z Grillowaną Sałatką Letnią
Southwestern Tuńczyk z grillowaną sałatką letnią jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. Na 4,91 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz squash, ocet balsamiczny, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka Letnia Południowo-Zachodnia, Letnia sałatka taty z tuńczykiem / Mac, oraz Letnia Sałatka Z Tuńczykiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać grill gazowy do średniej wysokości lub przygotować ogień węglowy. W małej misce, wymieszać połowę czosnku, 2 łyżeczki. oliwy z oliwek, kminku, soku z limonki, 1/2 łyżeczki. sól, 1/2 łyżeczki. pieprz i duża szczypta cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Rozłóż równą ilość pocierać po obu stronach tuńczyka i odstawić na 5 minut. Przyciąć końce każdego squasha i pokroić wzdłuż na plastry o grubości 1/2 cala. Rdzeń i nasiona czerwonej papryki i pokroić każdą Na 4 kawałki. Ułóż Kabaczek i czerwoną paprykę do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Mżawka z pozostałych 3 Tbs. oliwę z oliwek i obficie posypać solą i pieprzem oraz kolejną dużą szczyptą cayenne. Wrzucić do płaszcza równomiernie. Ustaw steki z tuńczyka na najgorętszej części grilla i wentylator papryki i squash wokół nich. Obracając warzywa od czasu do czasu, grill tuńczyka 3 minut na stronie średnio rzadkie lub aż gotowane do doneness lubisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Przenieść tuńczyka do czystego talerza i namiotu luźno z folią. Kontynuuj grillowanie i obracanie warzyw, aż będą po prostu miękkie, kolejne 2 do 4 minut i przenieś do deski do krojenia. Zeskrobać Skórki pieprzu z nożem do parowania, jeśli chcesz. Grubo posiekaj warzywa i włóż je z powrotem do tej samej miski, w której zostały rzucone.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
5
Posypać octem balsamicznym, połowę kolendry, a pozostały czosnek na warzywa i wrzucić do płaszcza równomiernie. Smak soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
Steki z tuńczyka pokroić na cztery porcje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1
Kalorie
1
300, tłuszcz
2
14, Kalorie Tłuszczowe
1
130, Tłuszcze Nasycone
2
2, białko
3
34, Tłuszcz Jednonienasycony
4
9, węglowodany
5
540, Cholesterol
6
65, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
12, Tłuszcz Wielonienasycony
2
2, sód

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn