Tuńczyk Z Grilla Sojowo-Limonkowego

Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i danie główne pescatarian? Sojowo-Limonkowy Grillowany tuńczyk może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 6,26 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, sok z limonki, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Miód sojowy stek kebaby z sosem Cilantro Limonka, Grillowany tuńczyk limonkowo-sojowy z makaronem, oraz Old Bay® Grillowany Stek Limonkowy Z Tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść rybę w wytrzymałej plastikowej torbie na suwak.
Połącz sok z limonki i 3 kolejne składniki, dobrze mieszając.
Wlać mieszankę soku z limonki na rybę. Worek uszczelniający, zamieniający się w płaszcz ryb. Marynować w lodówce 30 minut, obracając raz.
Usuń rybę z marynaty; zamów marynatę.
Marynatę umieścić w małym rondlu, doprowadzić do wrzenia i odstawić.
Umieść rybę na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem; grill, pokryty, 4 do 5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować podczas testowania za pomocą widelca, często fastrygując zarezerwowaną marynatą.
Wyjąć z grilla i podawać natychmiast.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Flora Springs Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.