Tuńczyk w sosie pomidorowo-bazyliowym

Tuńczyk w sosie pomidorowo-bazyliowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tuńczyka z sosem pomidorowo-bazyliowym. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $7.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 353 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać steki z tuńczyka, bazylia, pomidory śliwkowe, i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 34 minuty. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest świetne. Spróbuj Steki z tuńczyka w sosie pomidorowo-bazyliowym, Tuńczyk W Sosie Pomidorowo-Kaparowym Bazylia, oraz Tatar z tuńczyka, pomidora i bazylii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj cebulę, seler, pietruszkę i czosnek. Smażyć, aż cebula będzie miękka, ale nie Brązowy, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodaj pomidory i liść laurowy. Przykryć i gotować, aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przewiń przed kontynuowaniem.) Wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
4
Wymieszać z podartą bazylią. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
5
Tuńczyka posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
6
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju w innym ciężkim dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj tuńczyka i gotować, aż złoty i po prostu nieprzezroczyste w centrum, o 3 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
8
Przełóż tuńczyka na talerz. SOS łyżka do tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
9
Dekoruj gałązkami bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W34 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn