Tuńczyk na grzance
Tunan na grzance jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 9g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sól morską, szczypiorek, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tunan Na Grzance, Kremowy Tunan na grzance, oraz Niskotłuszczowy kremowy Tunan na grzance dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na średniej patelni na małym ogniu. Cebulę ugotować na złoty kolor, o 30 protokół. (
Dodaj 1 do 2 łyżki wody, jeśli cebula trzymać.)
Dodać 1/4 łyżeczki soli morskiej; odstawić.
Umieść tarkę na misce. Zetrzyj pokrojone powierzchnie pomidorów na tarce. Odrzuć Skórki.
Dodać pozostałą ¼ łyżeczki soli.
Na tostach rozłożyć startego pomidora (około 1 łyżeczki na tost). Top z cebulą i tuńczykiem.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.