Turrón de Alicante (Nugat z migdałami Marcona)
Turrón de Alicante (Nugat z migdałami Marconan) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 252 kalorie, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. 125 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz migdały marconan, cukier, papier waflowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Turron Kataloński (Nugat), Gazpacho z migdałami Marconan, oraz Przyprawione Migdały Marconan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia 8-na 8-calową patelnię do pieczenia z folią o dużej wytrzymałości wzdłuż Z jednym arkuszem, a następnie w poprzek z drugim arkuszem, aby utworzyć zawiesię. Lekko pokryć boki sprayem.
Połącz cukier, miód i wodę w dużym rondlu o grubym dnie. Wymieszać drewnianą łyżką na średnim ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści, 7 do 10 minut. Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i gotować syrop, aż termometr rejestruje 250 ° F, 2 do 3 minut minut.
W międzyczasie ubij białko i sól na średniej prędkości, aż utrzyma miękkie szczyty, około 2 minut.
Po uruchomieniu miksera, powoli, równomiernie dodać gorący syrop do białka jaja. Beat aż mieszanina jest gęsta i błyszcząca i poza miski czuje się chłodny w dotyku, o 10 protokół.
Dodać skórkę z cytryny i ubić, aby połączyć.
Lekko pokryć gumową szpatułkę sprayem do gotowania. Wymieszaj migdały.
Umieść jeden przycięty arkusz papieru ryżowego lub pergaminu w przygotowanej patelni. Zeskrobać mieszaninę turrón na patelnię, rozprowadzając w równej warstwie za pomocą szpatułki. Top z drugim arkuszu papieru ryżowego lub pergaminu, i docisnąć lekko z płaskim dnem 1/2 miary filiżanki do kompresji i spłaszczyć.
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż do Ustawienia, 1 do 2 godzin.
Przenieś turrón na deskę do krojenia za pomocą procy.
Zdjąć i wyrzucić zawiesia, a następnie pokroić na 8 kawałków i podawać.