Turrón de Alicante (Nugat z migdałami Marcona)

Turrón de Alicante (Nugat z migdałami Marcona)
Turrón de Alicante (Nugat z migdałami Marconan) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 252 kalorie, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. 125 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz migdały marconan, cukier, papier waflowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Turron Kataloński (Nugat), Gazpacho z migdałami Marconan, oraz Przyprawione Migdały Marconan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Linia 8-na 8-calową patelnię do pieczenia z folią o dużej wytrzymałości wzdłuż Z jednym arkuszem, a następnie w poprzek z drugim arkuszem, aby utworzyć zawiesię. Lekko pokryć boki sprayem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
2
Połącz cukier, miód i wodę w dużym rondlu o grubym dnie. Wymieszać drewnianą łyżką na średnim ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści, 7 do 10 minut. Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i gotować syrop, aż termometr rejestruje 250 ° F, 2 do 3 minut minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
W międzyczasie ubij białko i sól na średniej prędkości, aż utrzyma miękkie szczyty, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Po uruchomieniu miksera, powoli, równomiernie dodać gorący syrop do białka jaja. Beat aż mieszanina jest gęsta i błyszcząca i poza miski czuje się chłodny w dotyku, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać skórkę z cytryny i ubić, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
6
Lekko pokryć gumową szpatułkę sprayem do gotowania. Wymieszaj migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
7
Umieść jeden przycięty arkusz papieru ryżowego lub pergaminu w przygotowanej patelni. Zeskrobać mieszaninę turrón na patelnię, rozprowadzając w równej warstwie za pomocą szpatułki. Top z drugim arkuszu papieru ryżowego lub pergaminu, i docisnąć lekko z płaskim dnem 1/2 miary filiżanki do kompresji i spłaszczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako DodatekOliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako Dodatek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż do Ustawienia, 1 do 2 godzin.
9
Przenieś turrón na deskę do krojenia za pomocą procy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
10
Zdjąć i wyrzucić zawiesia, a następnie pokroić na 8 kawałków i podawać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn