Tureckie Pitas jagnięce z sosem pomidorowym
Tureckie Pitas jagnięce z sosem pomidorowym wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.29 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 483 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz mielone ziele angielskie, mielony kminek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%. Spróbuj Tureckie Pitas jagnięce z sosem pomidorowym, Jagnięce Pitas z pomidorami, szalotkami i miętowym sosem jogurtowym, oraz Pitas jagnięcy z sosem cytrynowo-miętowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 13 składników i 2 łyżki oleju w dużej misce; wymieszać dokładnie wymieszać. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.) Za pomocą zwilżonych rąk i 1/4 szklanki dla każdego, kształt mieszaniny jagnięciny na około 20 owalne paszteciki o wymiarach w przybliżeniu 3x1 1/2x1 / 2 cali. Ułóż paszteciki na arkuszu folii.
Rozgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać paszteciki; gotować, aż zbrązowieje, o 4 protokół na stronę. Za pomocą łyżki szczelinowej, powrót paszteciki do folii. Rezerwy drippings w patelni.
Ciepła kapie na patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć, aż cebula będzie miękka, o 5 protokół.
Dodaj pomidory, sok z cytryny i ziele angielskie. Doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki. Wymieszać melasę z granatu. Powrót paszteciki do patelni. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż paszteciki są gotowane przez i przetargu, o 20 protokół.
Przenieść paszteciki do miski. Tilt patelnia i łyżka tłuszczu off top sosu. Dusić sos, aż lekko zgęstnieje, tłuczenie pomidorów z tyłu widelca, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Powrót paszteciki do sosu.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 177°. zawiń pitas w folię; piec 12 minut do ogrzania.
Kotlety dusić w sosie aż do ogrzania; wymieszać w zielonej cebuli.
Potnij pitas na pół; delikatnie otwórz każdą połowę.
Umieścić 1 lub 2 paszteciki i trochę sosu do każdej połówki pita i top z łyżką jogurtu.
* Gęsty syrop z granatów, który jest dostępny na rynkach Bliskiego Wschodu i niektórych supermarketach.