Tureckie jagnięce Kaboby z pistacjami i miękką sałatką ziołową
Tureckie Kaboby jagnięce z pistacjami i miękką sałatką ziołową to bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 439 kalorii, 23G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soku z cytryny, pistacji, liści pietruszki płaskiej liści i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pikantne Jagnięce Kaboby Z Tureckim Cacikiem, Sałatka ziołowa z granatem i pistacjami, oraz Przepis na jagnięcinę Kofta (z pistacjami i pikantną sałatką) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć jagnięcinę z dowolnej tkanki łącznej lub ścięgna, ale pozostawić tłuszcz.
Mięso pokroić w kawałki i zmielić dwa razy. Zmieloną jagnięcinę zagnieść z pokrojoną w kostkę cebulą; 1-łyżka soli morskiej, kminku, obu rodzajów papryki, gałki muszkatołowej i mielonego pieprzu przez 2 lub 3 minuty, aby dokładnie połączyć. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 20 minut, aby umożliwić smaki rozwijać. Mielone ¼ szklanki pietruszki, resztę pozostawić w całości do sałatki. Następnie dodać pistacje i mieloną natkę pietruszki i krótko zagnieść, aby równomiernie połączyć.Mokrymi rękami podziel przyprawioną mieloną jagnięcinę na cztery równe porcje i uformuj każdą wokół płaskiego metalowego szpikulca w długi kształt kiełbasy o średnicy około 1 cala. Odstawić, przykryć do jednej godziny, aby przyjść do pokoju temperature.To zrobić miękką sałatkę ziołową, wrzucić Pozostałe plastry pietruszki, mięty i cebuli do miski.
Wymieszać sok z cytryny, sól olej, pieprz i sumak w innej małej misce, aby dressing i odstawić je na bok.Przygotuj grill węglowy, aż węgle będą białe, ale nadal świecą na czerwono i dość gorące.
Rozprowadzić węgle w jednej warstwie i gotować kabobs, przez 3 lub 4 minut na stronę, aż gotowane przez. Wrzuć zarezerwowaną sałatkę z sosem.
Kaboby podawać na rozgrzanym płaskim chlebie z sałatką zmieszaną z mięsem.