Tureckie jagnięce Kaboby z pistacjami i miękką sałatką ziołową

Tureckie jagnięce Kaboby z pistacjami i miękką sałatką ziołową
Tureckie Kaboby jagnięce z pistacjami i miękką sałatką ziołową to bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 439 kalorii, 23G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soku z cytryny, pistacji, liści pietruszki płaskiej liści i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pikantne Jagnięce Kaboby Z Tureckim Cacikiem, Sałatka ziołowa z granatem i pistacjami, oraz Przepis na jagnięcinę Kofta (z pistacjami i pikantną sałatką) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przyciąć jagnięcinę z dowolnej tkanki łącznej lub ścięgna, ale pozostawić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2
Mięso pokroić w kawałki i zmielić dwa razy. Zmieloną jagnięcinę zagnieść z pokrojoną w kostkę cebulą; 1-łyżka soli morskiej, kminku, obu rodzajów papryki, gałki muszkatołowej i mielonego pieprzu przez 2 lub 3 minuty, aby dokładnie połączyć. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 20 minut, aby umożliwić smaki rozwijać. Mielone ¼ szklanki pietruszki, resztę pozostawić w całości do sałatki. Następnie dodać pistacje i mieloną natkę pietruszki i krótko zagnieść, aby równomiernie połączyć.Mokrymi rękami podziel przyprawioną mieloną jagnięcinę na cztery równe porcje i uformuj każdą wokół płaskiego metalowego szpikulca w długi kształt kiełbasy o średnicy około 1 cala. Odstawić, przykryć do jednej godziny, aby przyjść do pokoju temperature.To zrobić miękką sałatkę ziołową, wrzucić Pozostałe plastry pietruszki, mięty i cebuli do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Wymieszać sok z cytryny, sól olej, pieprz i sumak w innej małej misce, aby dressing i odstawić je na bok.Przygotuj grill węglowy, aż węgle będą białe, ale nadal świecą na czerwono i dość gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
SumakSumak
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Rozprowadzić węgle w jednej warstwie i gotować kabobs, przez 3 lub 4 minut na stronę, aż gotowane przez. Wrzuć zarezerwowaną sałatkę z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
5
Kaboby podawać na rozgrzanym płaskim chlebie z sałatką zmieszaną z mięsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn