Turecka zupa ogórkowo-miętowa
Turecka zupa ogórkowo-miętowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 157 kalorii. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 5 i kosztuje 1,67 zł za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, sok z cytryny, liście mięty, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać zwykły grecki jogurt można śledzić to danie główne z Meyer Lemon-Greek Yogurt Pound Cake with White Chocolate-Greek Yogurt Topping jako deser. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: turecka zupa jogurtowa z miętą, Zupa Ogórkowa Miętowa, oraz Miętowa Zupa Ogórkowa.
Instrukcje
Wirować ogórki, czosnek, sok z cytryny, olej i 1 pojemnik jogurt w blenderze, aż będzie gładka.
Wlać do miski ze stali nierdzewnej i ubić pozostały jogurt, 2 łyżeczki. Pieprz Aleppo, sól i pieprz czarny.
Zagnieżdżaj miskę w lodowatej wodzie; mieszaj często do zimna, około 15 minut.
Posiekaną miętę i koperek mieszamy do zupy tuż przed podaniem.
Posypać miseczki więcej pieprzu Aleppo, jeśli chcesz, i liście mięty.
* Kup pieprz Aleppo w sklepach spożywczych lub worldspice.com, lub kupić suszone California chiles na rynkach Latino (pulse w robocie kuchennym do mielenia grubo).