Turcja Tonnato
Need a bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne FODMAP danie główne? Indyk Tonnato może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 5. Na 3,21 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 264 kalorie, 39g białka, oraz 10 g tłuszczu. Mieszanka soli, kapary, sok z kaparów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Indyk Tonnato (Włoski indyk na zimno w sosie z tuńczyka), Indyk Tonnato (Indyk Z Sosem Z Tuńczyka), oraz Turcja Tonnato.
Instrukcje
Umieść polędwiczki z indyka w kwadratowym naczyniu do pieczenia o średnicy 8 cali; natrzyj olejem.
Polędwiczki posypać równomiernie włoską przyprawą, solą i pieprzem.
Wlać 1 szklankę bulionu z kurczaka do naczynia.
Piec w temperaturze 350 przez 35-40 minut lub aż termometr zarejestruje 17
Podczas gdy Indyk stoi, umieścić pozostałe 1/4 szklanki bulionu, majonez, a następnie 5 składników w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Wyjąć indyka z naczynia; wyrzucić bulion.
Pokrój polędwiczki po przekątnej w medaliony o grubości 1 cala. Łyżka sosu na pokrojonym indyku i posypać natką pietruszki.
Tonnato (Tohn-NAH-Toh) oznacza po włosku "sos z tuńczyka".