Turcja Mercedes
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać indyka Mercedes spróbować. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 63g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 18 i kosztuje $1.69 za porcję. 66 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sok z cytryny, mielony kminek, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 13 godzin i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest znakomite. Spróbuj Turcja Mercedes, Turcja Mercedes, oraz Brazo de Mercedes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmiażdżyć obrane ząbki czosnku i umieścić w dużej misce. Doprawić pieprzem, kminkiem, oregano i solą.
Wlać sok z cytryny, wino i koncentrat soku pomarańczowego; ubijać razem do dobrze wymieszanego.
Używając ostrego noża do parowania, przebić pierś indyka, uda i nogi; tworząc otwory do penetracji marynaty.
Zalać marynatą indyka i do otworów. Na koniec włóż kawałki czosnku do otworów. Przykryć indyka dobrze, i przechowywać w lodówce na noc do marynowania.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Piecz indyka w nagrzanym piekarniku, aż temperatura wewnętrzna najgrubszej części uda wyniesie 180 stopni F (80 stopni C), około 5 godzin. Podlewaj indyka co 30-45 minut. Gdy pierś jest rumiana, przykryć luźno folią aluminiową, aby zapobiec jej poparzeniu.