Tunezyjski gulasz z fasoli i ciecierzycy
Need a zupa bezglutenowa i wegańska? Tunezyjski gulasz z fasoli i ciecierzycy może być super przepis, aby spróbować. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 150 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pomidory w puszkach, paprykę, fasolę marynowaną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Tunezyjski gulasz z ciecierzycy z marchewką i topami, kurkumą i Harissą, Tunezyjska Sałatka z ciecierzycy i ziemniaków, oraz Dziś Kolacja: Tunezyjska Zupa Z Ciecierzycy.
Instrukcje
Odcedzić i przystąpić do receptury.
Odsączoną fasolę i ciecierzycę umieścić w szybkowarze z wodą. Doprowadzić do wysokiego ciśnienia i gotować przez 12 minut. Pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie. (Na kuchence gotować, aż fasola będzie miękka, dodając więcej wody w razie potrzeby. Odczekaj na to około 2 godzin.) Podczas gotowania fasoli spryskaj nieprzywierającą lub dobrze przyprawioną patelnię i podsmaż cebulę, aż zaczną brązowieć. Wymieszaj czosnek i pomidory i gotuj przez kolejne 10 minut (5 minut dla pomidorów z puszki).
Dodać mieszaninę pomidorów, Dynia, harissa, i przyprawy do fasoli, i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na średnim ogniu, aż dynia będzie bardzo delikatna, o 30 protokół.
W razie potrzeby dodaj więcej wody.
Podawać posypane natką pietruszki. Sprawia, że 8-10 porcji.