Trzy-serowy makaron z serem
Trzy-serowy makaron i ser może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 342 kalorie, 18g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz liść laurowy, ser gorgonzola, częściowo odtłuszczony ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Makaron z serem – domowe makaron z serem to wygodne jedzenie, które trudno pokonać. Możesz odłożyć wstępnie zapakowany makaron i ser w sklepie, Boston Market Macaroni and Cheese-zapomnij o rzeczach w niebieskim pudełku, poświęć kilka minut i podaj smaczny domowy makaron z serem, oraz Dyni, Boczek I Ser Pleśniowy Makaron I Ser.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 8 minut lub do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Dodać mąkę i czosnek; gotować 1 minutę, ciągle mieszając. Wymieszać z mlekiem i liściem laurowym; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty lub do zgęstnienia, stale mieszając trzepaczką.
Dodaj Gorgonzolę, 1/2 szklanki Parmigiano-Reggiano i sól; mieszaj, aż ser się roztopi. Odrzuć liść laurowy.
Makaron gotować we wrzącej wodzie 5 minut lub aż będzie prawie miękki, pomijając sól i tłuszcz; dobrze odcedzić.
Do masy serowej dodać makaron, dobrze mieszając.
Umieść około 1/2 szklanki mieszanki makaronu w każdej z 6 (1-szklanki) ramekinów pokrytych sprayem do gotowania.
Posypać równomiernie mozzarellą. Wierzch równomiernie z pozostałą mieszaniną makaronu.
Połączyć pozostałe 1/4 szklanki Parmigiano-Reggiano i panko; posypać równomiernie mieszaniną makaronu. Spryskać lekko sprayem do gotowania; posypać czarnym pieprzem.
Piec w 375 przez 25 minut lub do ogrzania.