Trzy-serowy makaron z serem

Trzy-serowy makaron z serem
Trzy-serowy makaron i ser może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 342 kalorie, 18g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz liść laurowy, ser gorgonzola, częściowo odtłuszczony ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Makaron z serem – domowe makaron z serem to wygodne jedzenie, które trudno pokonać. Możesz odłożyć wstępnie zapakowany makaron i ser w sklepie, Boston Market Macaroni and Cheese-zapomnij o rzeczach w niebieskim pudełku, poświęć kilka minut i podaj smaczny domowy makaron z serem, oraz Dyni, Boczek I Ser Pleśniowy Makaron I Ser.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 8 minut lub do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać mąkę i czosnek; gotować 1 minutę, ciągle mieszając. Wymieszać z mlekiem i liściem laurowym; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty lub do zgęstnienia, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
CzosnekCzosnek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Dodaj Gorgonzolę, 1/2 szklanki Parmigiano-Reggiano i sól; mieszaj, aż ser się roztopi. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Liście LauroweLiście Laurowe
SólSól
5
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Makaron gotować we wrzącej wodzie 5 minut lub aż będzie prawie miękki, pomijając sól i tłuszcz; dobrze odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
SólSól
7
Do masy serowej dodać makaron, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
MakaronyMakarony
8
Umieść około 1/2 szklanki mieszanki makaronu w każdej z 6 (1-szklanki) ramekinów pokrytych sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Posypać równomiernie mozzarellą. Wierzch równomiernie z pozostałą mieszaniną makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
MakaronyMakarony
10
Połączyć pozostałe 1/4 szklanki Parmigiano-Reggiano i panko; posypać równomiernie mieszaniną makaronu. Spryskać lekko sprayem do gotowania; posypać czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
MakaronyMakarony
11
Piec w 375 przez 25 minut lub do ogrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn