Truskawkowy parfait z Vin Santo, mascarpone i biscotti

Truskawkowy parfait z Vin Santo, mascarpone i biscotti
Przepis truskawkowy parfait z Vin Santo, mascarpone & biscotti może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 596 kalorii, 9g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką podwójną śmietanę, vin santo, złoty cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 91 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Podobne przepisy to Biscotti & Vin Santo, Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo, oraz Szparagi z winem Santo Vinaigrette.

Instrukcje

1
Umieścić herbatniki w plastikowej torbie i zmiażdżyć je lekko końcem wałka do ciasta, pozostawiając je lekko grube. Pokruszone biszkopty wrzucić do miski, skropić winem i wymieszać. W małej misce użyj widelca, aby lekko rozgnieść połowę truskawek z cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Vin SantoVin Santo
BiscottiBiscotti
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Mascarpone ubić w średniej misce, następnie złożyć na bitą śmietanę. Jeśli mieszanina wydaje się zbyt grube krotnie przez trochę mleka. W szklanej misce o pojemności 1 litra rozłóż połowę namoczonego biszkoptu. Na wierzchu połowę puree z truskawek, a następnie połowę mieszanki mascarpone. Powtarzaj, dopóki nie zużyjesz wszystkiego. Pozostałe truskawki pokroić w plasterki i rozsypać na wierzchu. Przechowywać w lodówce, a następnie zapakować do chłodnicy, ponieważ ten deser należy podawać schłodzony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
MascarponeMascarpone
BiscottiBiscotti
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla Parfait. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn