Truskawkowy parfait z Vin Santo, mascarpone i biscotti
Przepis truskawkowy parfait z Vin Santo, mascarpone & biscotti może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 596 kalorii, 9g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką podwójną śmietanę, vin santo, złoty cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 91 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Podobne przepisy to Biscotti & Vin Santo, Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo, oraz Szparagi z winem Santo Vinaigrette.
Instrukcje
1
Umieścić herbatniki w plastikowej torbie i zmiażdżyć je lekko końcem wałka do ciasta, pozostawiając je lekko grube. Pokruszone biszkopty wrzucić do miski, skropić winem i wymieszać. W małej misce użyj widelca, aby lekko rozgnieść połowę truskawek z cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
Vin Santo
Biscotti
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Mascarpone ubić w średniej misce, następnie złożyć na bitą śmietanę. Jeśli mieszanina wydaje się zbyt grube krotnie przez trochę mleka. W szklanej misce o pojemności 1 litra rozłóż połowę namoczonego biszkoptu. Na wierzchu połowę puree z truskawek, a następnie połowę mieszanki mascarpone. Powtarzaj, dopóki nie zużyjesz wszystkiego. Pozostałe truskawki pokroić w plasterki i rozsypać na wierzchu. Przechowywać w lodówce, a następnie zapakować do chłodnicy, ponieważ ten deser należy podawać schłodzony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
Mascarpone
Biscotti
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla Parfait. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.