Truskawkowo-Owocowe Sable
Truskawkowo-owocowe Sable to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 77 g tłuszczu, oraz w sumie 1204 kalorii. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mąki, mango, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak z sosem marakui na suszonych owocach i orzechach Orzo, Suflet Z Owoców Marakui Z Zupą Z Owoców Ananasa, oraz Mrożone patyczki owocowe z marakują i limonką.
Instrukcje
Ubij razem masło, cukier cukier, i żółtka z mikserem elektrycznym na małej prędkości, aż tylko połączone. Zwiększ prędkość do średniej i beat aż blady i puszysty. Zmniejszyć prędkość do średniej i ubić w mące, aż tylko połączone. Uformować ciasto na dysk i schłodzić, owinięte folią, co najmniej 1 godzinę.
Przecier brzoskwiniowy, morelowy i połowę mango (z wyjątkiem pozostałej do napełniania) z drobnym cukrem i wrzącą wodą w blenderze do uzyskania gładkości, następnie przebić przez sito o drobnych oczkach do miski, odrzucając ciała stałe. Chill coulis, luźno przykryte.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej, aż będzie wystarczająco miękkie, aby rozwałkować, około 10 minut.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta o grubości 3/4 cala.
Wytnij 8 rund z formy pierścieniowej i ułóż, około 1 cala od siebie, na nieczystej blasze do pieczenia. (Chill scraps for another use.)
Piec ciasteczka, aż krawędzie zaczną brązowieć, a szczyty są nadal bardzo Blade, około 10 minut. Ostudzić ciasteczka na stojaku.
Połówki marakuji poprzecznie i zeskrobuj miąższ z nasionami do oczyszczonego blendera.
Dodaj pozostałą połowę mango, grenadynę (jeśli używasz) i drobny cukier, a następnie przecier. Przecier przecedzić przez sito do dużej miski. Beat w śmietanie z oczyszczonymi bijakami z dużą prędkością, aż po prostu utrzymuje sztywne szczyty.
Podziel coulis na 4 płytki. Wyśrodkuj 1 ciastko w coulis na 1 talerzu.
Umieść formę pierścieniową używaną do cięcia ciasta na ciastku. Ułóż połówki truskawek wycięte boki na tle wnętrza formy i punktów jagód skierowanych do góry. Łyżkę jednej czwartej śmietany wypełniając środek formy, a następnie usunąć pierścień i top z ciastkiem. Wierzch kurzu z cukrem cukierniczym. Zebrać 3 więcej sablés w ten sam sposób.
* Ciasteczka Sablé można piec 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej. * Coulis można przygotować 4 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć. * Przecier z marakui, bez śmietany, można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.