Truskawkowe lody z Prosecco Sabayon
Deser truskawkowy z Prosecco Sabayon może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 507 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest idealny do Dzień Matki. Jeśli masz pod ręką ciężką śmietanę do ubijania, truskawki, sorbet truskawkowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Truskawka Tymianek Prosecco, Brzoskwiniowe Truskawkowe Lody, oraz Świeże Desery Truskawkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Linia blachy do pieczenia z pergaminem; spray pergamin z nonstick spray. Wrzucić migdały z kukurydzy syrupin małej misce, następnie dodać cukier i wrzucić (powłoka cukier będzie przypominać mokry piasek).
Rozłożyć jedną warstwę na blasze do pieczenia.
Piec do złotego koloru, od czasu do czasu mieszając, ok. 20 minut. Ostudzić lekko na blasze do pieczenia, a następnie rozbić duże skupiska almonds.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.
Połącz 1 szklankę pokrojonych truskawek, 2 łyżki stołowesugar i 3 łyżki Prosecco w procesorze. Puree aż będzie gładkie.
Wlać puree do sitka ustawionego nad miską i nacisnąć na ciała stałe, aby wyodrębnić jak najwięcej cieczy i pulpy, jak to możliwe; wyrzucić ciała stałe w sitku. Wrzucić pozostałe 3 szklanki truskawek i pozostałe 2 łyżki cukru w średniej misce; odstawić w temperaturze pokojowej, aż utworzą się soki, rzucając od czasu do czasu, o 30 protokół.
Przecier z truskawek wymieszać z pokrojonymi truskawkami. DO AHEAD: może być wykonany 8 godzin wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Beat heavywhipping śmietany w średniej misce, aż szczyty tworzą; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia. Napełnij dużą miskę do połowy lodem i zimną wodą.
Żółtka i cukier ubić w średniej metalowej misce, dodać 1/2 szklanki Prosecco i ubić trzepaczką. Ustaw miskę na rondlu gotującej się wody i ubijaj stale i energicznie, aż mieszanina będzie gęsta i przypomina miękko ubitą śmietanę, około 6 minut. Ustaw miskę z sabayon w misce z lodem i zimną wodą i ubijać, aż sabayon jest chłodny, o 6 protokół. Złóż schłodzoną bitą śmietanę. Zrób z wyprzedzeniem: Sabayon może być wykonany 8 godzin wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Łyżka 1/4 szklanki kompot truskawkowy do każdego z 6 deser szklanki lub miski. Na wierzchu po 1 łyżce sorbetu truskawkowego, posypać 1 łyżką cukrowanych migdałów. Powtórz warstwowanie z 1/4 szklanki kompot truskawkowy, 1 miarka sorbetu, i 1 łyżka cukru migdałów. Top każdy z dużą łyżką sabayon; posypać każdy z 1 łyżką cukru migdałów i służyć.