Truskawkowe lody z Prosecco Sabayon

Truskawkowe lody z Prosecco Sabayon
Deser truskawkowy z Prosecco Sabayon może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 507 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest idealny do Dzień Matki. Jeśli masz pod ręką ciężką śmietanę do ubijania, truskawki, sorbet truskawkowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Truskawka Tymianek Prosecco, Brzoskwiniowe Truskawkowe Lody, oraz Świeże Desery Truskawkowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°. Linia blachy do pieczenia z pergaminem; spray pergamin z nonstick spray. Wrzucić migdały z kukurydzy syrupin małej misce, następnie dodać cukier i wrzucić (powłoka cukier będzie przypominać mokry piasek).
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
CukierCukier
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłożyć jedną warstwę na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Piec do złotego koloru, od czasu do czasu mieszając, ok. 20 minut. Ostudzić lekko na blasze do pieczenia, a następnie rozbić duże skupiska almonds.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Połącz 1 szklankę pokrojonych truskawek, 2 łyżki stołowesugar i 3 łyżki Prosecco w procesorze. Puree aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
ProseccoProsecco
2
Wlać puree do sitka ustawionego nad miską i nacisnąć na ciała stałe, aby wyodrębnić jak najwięcej cieczy i pulpy, jak to możliwe; wyrzucić ciała stałe w sitku. Wrzucić pozostałe 3 szklanki truskawek i pozostałe 2 łyżki cukru w średniej misce; odstawić w temperaturze pokojowej, aż utworzą się soki, rzucając od czasu do czasu, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
EkstraktEkstrakt
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Przecier z truskawek wymieszać z pokrojonymi truskawkami. DO AHEAD: może być wykonany 8 godzin wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przecier TruskawkowyPrzecier Truskawkowy
TruskawkiTruskawki
1
Beat heavywhipping śmietany w średniej misce, aż szczyty tworzą; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia. Napełnij dużą miskę do połowy lodem i zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Żółtka i cukier ubić w średniej metalowej misce, dodać 1/2 szklanki Prosecco i ubić trzepaczką. Ustaw miskę na rondlu gotującej się wody i ubijaj stale i energicznie, aż mieszanina będzie gęsta i przypomina miękko ubitą śmietanę, około 6 minut. Ustaw miskę z sabayon w misce z lodem i zimną wodą i ubijać, aż sabayon jest chłodny, o 6 protokół. Złóż schłodzoną bitą śmietanę. Zrób z wyprzedzeniem: Sabayon może być wykonany 8 godzin wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Bita śmietanaBita śmietana
żółtko Jajażółtko Jaja
ProseccoProsecco
CukierCukier
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Łyżka 1/4 szklanki kompot truskawkowy do każdego z 6 deser szklanki lub miski. Na wierzchu po 1 łyżce sorbetu truskawkowego, posypać 1 łyżką cukrowanych migdałów. Powtórz warstwowanie z 1/4 szklanki kompot truskawkowy, 1 miarka sorbetu, i 1 łyżka cukru migdałów. Top każdy z dużą łyżką sabayon; posypać każdy z 1 łyżką cukru migdałów i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowane MigdałyKandyzowane Migdały
TruskawkiTruskawki
KompotKompot
SorbetSorbet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn