Truskawkowe ciasto Pazzo z Herbed Crème Fraîche

Truskawkowe ciasto Pazzo z Herbed Crème Fraîche
Jeśli 1,91 zł za porcję spada w budżecie, Truskawkowe ciasto Pazzo z Herbed Crème Fraîche może być wielki Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 341 kalorii, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, mąkę, grubą sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczony łosoś z ziemniakami i Herbed Crème Fraîche, Pieczony łosoś z ziemniakami i Herbed Crème Fraîche, oraz Pieczona marchewka z Farro, ciecierzycą i Herbed Crème Fraîche.

Instrukcje

1
Do Crème Fraîche: wymieszać crème fraîche i zioła. Przechowywać w lodówce i odstawić na 30 minut lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
ZiołaZioła
2
Na Ciasto: Masło 9-calowa Patelnia żeliwna lub 8-by-8-calowa emaliowana żeliwna patelnia do pieczenia (jeśli gotowanie na grillu) lub standardowa patelnia 8-by-8-calowa (jeśli pieczenie w piekarniku). (Nie umieszczaj standardowej patelni do pieczenia w grillu lub na ogniu.) Zapalić węgle, włączyć grill gazowy do wysokiego, lub rozgrzać piekarnik do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PiekarnikPiekarnik
3
Mąkę, proszek do pieczenia i sól ubić razem. Odstawić. W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie łopatkowe lub miksera elektrycznego, masło i cukry śmietankowe na średniej prędkości, aż mieszanina będzie kremowa, około 3 minut. Powoli dodaj jajko, mleko i wanilię i wymieszaj, aż się połączą. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki, mieszając tylko do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
WaniliaWanilia
MasłoMasło
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wlać ciasto do maślanej patelni. Ułóż połówki truskawek, ścięte bokiem w dół,na wierzchu ciasta. Nie nakładaj jagód; użyj tylko tyle truskawek na jedną warstwę, a resztę odłóż do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
JagodyJagody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Aby piec w grillu: gdy grill osiągnie 177°, wsuń ciasto, opierając patelnię na stojaku do grilla, zamknij pokrywę grilla i pozwól mu piec przez co najmniej 20 minut z zamkniętą pokrywą grilla. Przetestuj ciasto: robi się to, gdy szaszłyk włożony do środka (ale nie w truskawce) wychodzi czysty, a ciasto jest złotobrązowe na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzaszłykiSzaszłyki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
1
Piec przez 10 minut, a następnie zmniejszyć ogień do 163° i piec przez dodatkowe 45 do 50 protokół. Ciasto robi się, gdy szaszłyk włożony do środka (ale nie w truskawce) wychodzi czysty, a ciasto jest złotobrązowe na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzaszłykiSzaszłyki
2
Do glazury: podczas pieczenia ciasta, na małej patelni połączyć ocet balsamiczny, cukier i czarny pieprz. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i natychmiast usunąć z ognia. Odstawić na bok, aż ciasto się upiecze. Powinna to być konsystencja syropu klonowego; Jeśli za bardzo zgęstnieje, zanim ciasto wyjdzie z piekarnika, wymieszaj jeszcze kilka łyżek octu. Jak tylko ciasto zejdzie z ognia, skrop wierzch około trzech czwartych szkliwa balsamicznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Glazura BalsamicznaGlazura Balsamiczna
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Syrop KlonowySyrop Klonowy
OcetOcet
GlazuraGlazura
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
3
Gdy ciasto ostygnie, pokroić w kliny, jeśli pieczone na patelni; jeśli pieczone w standardowej patelni do pieczenia, pokroić na kwadraty. Aby udekorować po prostu, wierzch lekkim pyleniem cukru cukierniczego. Aby ubrać ciasto, łyżka kilka łyżek prażonych truskawek na jednej stronie każdego talerza; po drugiej stronie talerza skropić niewielką sadzawkę z balsamicznej glazury i posmarować ją lekko tylną łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Glazura BalsamicznaGlazura Balsamiczna
TruskawkiTruskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Jeśli chcesz, polej więcej glazury balsamicznej na torcie. Ułożyć kawałek ciasta na wierzchu syropu truskawkowego, a na wierzchu ciasto łyżką Herbed Crème Fraîche. Łyżka pozostałego crème fraîche do miski i ustawić na talerzu z resztkami połówki truskawek, aby przejść tak goście mogą dodać dodatkowe, jeśli chcą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura BalsamicznaGlazura Balsamiczna
Creme FraicheCreme Fraiche
TruskawkiTruskawki
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Przedruk za zgodą Michaela Chiarello ' s Live Fire autorstwa Michaela Chiarello z Ann Krueger spivack i Claudią Sansone, © 2013 Chronicle Books

Składniki

21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby4(zima)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.gruboziarnista sól morska, najlepiej sól szaragruboziarnista sól morska, najlepiej sól szara4146 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiCrème FraîcheCrème Fraîche596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem12 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielone świeże liście rozmarynu (lub mielone świeże liście bazylii)mielone świeże liście rozmarynu (lub mielone świeże liście bazylii)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania9Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKilka ziaren świeżego czarnego pieprzuKilka ziaren świeżego czarnego pieprzu2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPieczone truskawki z syropem, opcjonalniePieczone truskawki z syropem, opcjonalnie454Orzechy dowolne (posiekane)świeże truskawki, łuszczone i przekrojone na półświeże truskawki, łuszczone i przekrojone na pół6(zima)niesolone masło, w temperaturze pokojowej, plus więcej, aby nasmarować patelnięniesolone masło, w temperaturze pokojowej, plus więcej, aby nasmarować patelnię11 funt cukinii,ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn