Truskawkowe Ciastko jak takie z Disney ' s Sunshine Seasons wersja pierwsza
Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 504 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 42 minuty. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 702 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę do ubijania, mąkę tortową, polewę truskawkową Smucker ' s Strawberry sundae i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klasyczne ciasto truskawkowe {w dekadenckiej wersji czekoladowej}, Moja wersja słonecznego ciasta... Styl Ww, oraz Truskawkowe Ciastko, jak zrobić wegańskie ciastko truskawkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. nasmaruj dno tylko 15×10 cali jellyroll patelni i dolnej linii z pergaminem.Jajka ubić w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki przez pięć minut. Stopniowo ubijaj w cukrze, ubijając przez kolejne 2-3 minuty. Podczas miksowania przesiać suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia i sól).Zmniejsz prędkość miksera do średnio niskiej i ubijaj w wodzie i wanilii.
Wyjąć miskę z podstawki i złożyć w mieszaninie mąki. Ciasto powinno być dość płynne i bąbelkowe.
Wlać do patelni i piec przez 12-15 minut lub aż wykałaczka włożona wyjdzie czysta. Poluzuj krawędzie patelni nożem i pozostaw do ostygnięcia na patelni na około 10 minut. Odwróć na płaską powierzchnię. Oderwij pergamin, a następnie odwróć ponownie na duży stojak chłodzący. Całkowicie fajne. Zamrozić na około godzinę, aby ułatwić rzeźbienie.Przygotować nadzienie z bitą śmietaną. Ubij śmietanę, aż zaczną tworzyć się sztywne szczyty, a następnie ubijaj w cukrze cukierniczym i wanilii(nie przesadzaj). Przechowywać schłodzone podczas wyrzeźbić ciasto.Ułóż wnętrze patelni 9×13 cali z plastikową folią, pozostawiając kilka cali overhang.To wyrzeźbić, położyć ciasto na desce do krojenia.
Przetnij go na pół, aby mieć dwa prostokąty 10×7 ½ cala. Weź jeden z prostokątów i podziel go na dwie nierówne warstwy, jedną bardzo cienką i jedną grubą. Powtórz z drugim prostokątem. Powinieneś skończyć z dwiema cienkimi warstwami i dwiema grubymi warstwami.Umieść jedną z cienkich warstw ciasta na dnie wyłożonej patelni i rozprowadź na niej cienką warstwę lodów. Przykryć drugą cienką warstwą ciasta.
Na ciasto rozłóż warstwę bitej śmietany, a następnie ułóż plastry truskawek równomiernie na bitej śmietanie.
Na truskawki rozłóż trochę więcej bitej śmietany, następnie połóż na niej jedną z grubych warstw ciasta, pokrój bok do góry.
Na tę warstwę ciasta rozłożyć polewę truskawkową, następnie dodać warstwę truskawek i bitą śmietanę. Wierzch z pozostałą grubą warstwą ciasta. Przykryj ciasto folią i schłodź podczas robienia topping.To ubić 1/2 szklanki gęstej śmietany do uzyskania sztywnych szczytów (nie przesadzać). Odstawić. W innej misce ubić serek śmietankowy (lub mascarpone), cukier cukierniczy i waniliowy, aż będzie gładki. Złóż lekko bitą śmietanę do masy z serem śmietankowym.
Rozłóż na wierzchu ciasta, rezerwując część na rozety rurowe w razie potrzeby. Uruchom grzebień ciasto lub widelec przez górę, aby paski.Schłodzić przez 4 do 6 godzin lub aż będzie gotowy do podania. Aby służyć, podnieś z patelni i pokrój w kwadraty.
Udekoruj każdy kwadrat rozetą (lub tylko kroplą) lukru i truskawkową połówką.