Truskawkowa Panna Cotta z kompot truskawkowy
Truskawkowa Panna Cotta z kompot truskawkowy może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 176 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako dość tani deser dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Jeśli masz pod ręką sok pomarańczowy, maślankę, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Truskawkowa Panna Cotta z kompot truskawkowy, Śmietana Panna Cotta z kompot truskawkowy, oraz Waniliowa fasolka Panna Cotta z kompot truskawkowo-rabarbarowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 6 (6 uncji) form ze stali nierdzewnej lub ceramicznych
Zrobić panna cotta: truskawki, maślankę i cukier zmiksować w blenderze na bardzo gładką masę.
Wlać przez bardzo drobne sito do średniej miski, mocno naciskając na ciała stałe i skrobając dno sita. Wyrzucić ciała stałe.
Posypać żelatynę na mleku w małej misce i odstawić 1 minutę, aby zmiękczyć.
W małym rondlu zagotować śmietanę.
Wyjąć z ognia i dodać mieszaninę żelatyny, mieszając aż do rozpuszczenia.
Śmietanę ubić na puree z truskawek i wlać do foremek. Chill formy, pokryte, do firmy, co najmniej 8 godzin.
Do odblokowania: zanurz formy w małej misce z gorącą wodą 2 lub 3 sekundy, a następnie odwróć na talerze deserowe i usuń formy.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 20 minut, aby lekko zmiękczyć.
Zrób kompot, gdy panna cottas stoją: połówki truskawek wzdłuż, jeśli są małe, lub ćwiartki, jeśli są większe.
W misce ubijamy sok pomarańczowy i drobny cukier, aż cukier się rozpuści i dodajemy truskawki. Odstaw kompot na bok, aby maceratować przez 10 minut.
Podawać panna cotta z kompot.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto