Truskawki balsamiczne z kremem Ricotta

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj truskawek balsamicznych z kremem Ricotta. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 189 kalorii. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ocet balsamiczny, cukier, częściowo odtłuszczony ser ricotta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 17 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Słodkie balsamiczne truskawki z bitą śmietaną Ricotta i klonowymi szkliwionymi orzechami Siewnymi, Ricotta-Mus Mascarpone z truskawkami balsamicznymi, oraz Lody waniliowe z truskawkami i syropem balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść ser ricotta, miód i ekstrakt wanilii w małej misce robota kuchennego i proces do gładkiej, o 1 minutę.
Przenieść do małej miski i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
W małym rondelku połączyć ocet i cukier i doprowadzić do wrzenia. Dusić na średnim ogniu przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
W średniej misce wrzuć jagody z bazylią i syropem balsamicznym.
Podziel krem na 4 szklanki koktajlowe, na wierzch polej mieszanką jagodową i podawaj.
Doskonałe źródło: witaminy C, manganu
Dobre źródło: białka, witaminy K, wapnia, fosforu, selenu