Trufle Czekoladowo-Pomarańczowe
Trufle czekoladowo-pomarańczowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 60 kalorii, 0g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 24. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut. 298 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz olej roślinny, półsłodką czekoladę, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Trufle czekoladowe pomarańczowe, Trufle Czekoladowo-Pomarańczowe, oraz Trufle Czekoladowo-Pomarańczowe.
Instrukcje
W średnim rondlu na średnim ogniu połączyć masło i śmietanę. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wymieszaj 4 uncje posiekanej czekolady, likieru pomarańczowego i skórki pomarańczowej; nadal mieszając, aż będzie gładka.
Wlać mieszankę truflową do płytkiej miski lub 9x5 w patelni bochenkowej. Schłodzić do jędrności, około 2 godzin.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem woskowanym. Kształt schłodzonej mieszanki trufli przez zaokrąglone łyżeczki do małych kulek (melon baller również działa dobrze w tej części).
Umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia. Schłodzić do firmy, o 30 minut.
W górnej części podwójnego kotła na lekko gotującej się wodzie, roztopić pozostałe 4 uncje czekolady z olejem, mieszając, aż będzie gładka. Chłodny do letniego.
Trufle wrzucić pojedynczo do roztopionej mieszanki czekoladowej. Używając 2 widelców, podnieś trufle z czekolady, pozwalając nadmiar czekolady kapać z powrotem na patelnię przed przeniesieniem z powrotem na blachę do pieczenia. Chill until set.