Trufle Ananasowe
Ananasowe trufle mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 44 kalorie, 0g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 50. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka mocno kokosowy, żółtka, cukier cukierniczy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ananas Do Góry Nogami Trufle Ciasto, Ananas Kesari-ananas Sheera-ananas Semolina Halwa-krok po kroku, oraz Ananasowa fasola zapiekana i wołowina ze smażonymi pierścieniami ananasowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze lub robocie kuchennym wyposażonym w metalowe ostrze przetwarzaj 1/4 szklanki kokosa z 1/4 szklanki cukru.
Wyjąć do miski lub torby ziplock. Odstawić.
Wyciąć ananasa z muszli. Odrzuć rdzeń i pokrój miąższ na kawałki. Przecier ananasowy w blenderze lub robocie kuchennym.
Przełożyć przecierany ananas do średniego garnka.
Wymieszać w 1 szklance kokosa, 1/2 szklanki cukru i cukier cukiernika. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, aż cała ciecz odparuje, około 30-35 minut, często mieszając, aby upewnić się, że mieszanina nie brązowieje na dnie. Jeśli mieszanina zacznie brązowieć, lekko obniżyć ciepło i częściej mieszać. Mieszanina zmieni ciemny złoty kolor. Wyłącz ogrzewanie.
Wyjąć 1/2 szklanki mieszanki ananasa i wymieszać z żółtkami jaj, aby je hartować.
Dodaj hartowane żółtka do garnka. Na średnim ogniu nadal gotować do wyschnięcia i odciągnąć od boków garnka, około 5 minut.
Umieścić garnek w zamrażarce i całkowicie schłodzić.
Wyjmij mieszaninę ananasów z zamrażarki. Za pomocą małego melona baller lub 1/4 miary łyżeczki, zrobić kulki.
Zawijamy w kokosie / cukrze, który został zmiksowany w pierwszym kroku. Jeśli trufle staną się zbyt lepkie, aby się zwinąć, włóż mieszaninę z powrotem do zamrażarki na kilka minut.
Umieścić na pergaminie wyłożone blachy do pieczenia i umieścić w zamrażarce. Po zamrożeniu wyjąć i przechowywać w szczelnym pojemniku w pojedynczych warstwach oddzielonych papierem pergaminowym. Zwrócić trufle do zamrażarki.
Podawać bezpośrednio z zamrażarki lub umieścić w małych papierowych kubeczkach z cukierkami lub na talerzu 10 minut przed podaniem.
Przedruk za zgodą Pascha przez projekt: Picture-Perfect Kosher By Design® przepisy na wakacje przez Susie Fishbein, (C) 2008 Mesorah Publications, Ltd.