Trenette z Pesto, fasolą i ziemniakami: Pesto Genovese
Trenette z Pesto, fasolą i ziemniakami: Pesto Genovese jest bezmleczne danie główne. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1260 kalorii, 26g białka, oraz 66 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Mieszanka soli morskiej, makaron trenette, liguryjska oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Trenette z Pesto Jalapeño, Trenette z bakłażanem i Pesto bazyliowym, oraz Fettucine Al Pesto Genovese dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby pesto: w dużej kamiennej zaprawie, umieść orzechy piniowe, bazylią, czosnkiem i solą i zmiel tłuczkiem, aż utworzy pastę.
Skropić oliwą z oliwek, cały czas ubijając mieszankę drewnianą łyżką. Można to również posiekać w robocie kuchennym przed dodaniem oleju. Pesto można przechowywać w słoikach, posypanych oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, przez kilka tygodni.
Aby zrobić danie z makaronu: Przynieś 6 litrów wody do wrzenia i dodaj 2 łyżki soli.
Makaron gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż "al dente" i odcedzić.
Dodaj makaron na zimną patelnię wraz z fasolą. Wrzucić pesto, czerwone ziemniaki i niech gorący makaron i fasola ogrzać pesto i ziemniaki. Nie podgrzewać ponownie.
Dodaj więcej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, do smaku.