Tosty francuskie z sosem jabłkowym

Tosty francuskie z rozgniecionym sosem jabłkowym mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na śniadanie. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 348 kalorii . Ten przepis jest dla 8 osób. Za 63 centy za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Niewielu osobom naprawdę podobało się to amerykańskie danie. Udaj się do sklepu i kup mleko, mielony cynamon, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 35 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 42% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Zupa z kruszonej soczewicy , Halibut z brązowym masłem Laury Calder, Kruszona ciecierzyca z oliwkami i pieczonymi marchewkami z kminkiem oraz Tosty francuskie z boczkiem, jabłkiem i orzechami pekan .
Instrukcje
W małym rondelku wymieszaj sok, jabłko, brązowy cukier i masło; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu przez 12-15 minut lub do momentu, aż jabłko będzie miękkie, mieszając od czasu do czasu. Rozgnieć jabłko do uzyskania pożądanej konsystencji; trzymaj w cieple.
Tymczasem w płytkiej misce ubij jajka, mleko i wanilię. Na dużej patelni rozpuść 1 łyżkę masła na średnim ogniu. Zanurz obie strony chleba w mieszance jajecznej, pozwalając każdej stronie moczyć się przez 30 sekund.
Umieść na patelni; lekko posyp cynamonem. Opiekaj każdą stronę, aż będzie złocistobrązowa. Powtórz z pozostałym masłem i chlebem.
Pokrój tosty francuskie w paski o grubości 2,5 cm; podawaj z sosem.