Tosty francuskie z płatkami kukurydzianymi i bananami
Tost francuski z płatkami kukurydzianymi i bananami wymaga około 35 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 4 osoby. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 613 kalorii, 12 g białka i 21 g tłuszczu na porcję. Za 2,28 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przygotowało 26 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Kilku osobom bardzo smakowało to amerykańskie danie. Świetnie sprawdza się jako raczej niedrogie śniadanie. Jeśli masz pod ręką banany, płatki kukurydziane, tosty teksańskie i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 63%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Tosty francuskie w płatkach kukurydzianych, Tosty francuskie nadziewane bananami w płatkach kukurydzianych oraz Francuskie tosty z chałką i bananami w płatkach kukurydzianych.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Połącz 1 łyżkę masła, banany i syrop klonowy w małym rondlu i doprowadzaj do wrzenia na średnim ogniu; trzymaj się ciepło.
W płytkim naczyniu ubić jajka, mleko i cukier.
Do innego płytkiego naczynia włóż pokruszone płatki kukurydziane. Namocz chleb w mieszance jajecznej, obracając raz, około 45 sekund. (
Wyjmij zanim chleb będzie rozmoczony.)
Pozwól, aby nadmiar mieszanki jajecznej spłynął, a następnie obtocz chleb w płatkach kukurydzianych, delikatnie dociskając, aby ułatwić ich przyleganie. Odłożyć na talerz.
Rozpuść 1 łyżkę masła na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu.
Dodaj połowę chleba i smaż na złoty kolor, około 3 minuty z każdej strony.
Przenieść na blachę do pieczenia.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę masła na patelnię i powtórz tę czynność z pozostałym chlebem.
Włóż do piekarnika i piecz aż do ugotowania, około 10 minut. Całość polewamy syropem bananowym.