Tosty Francuskie Z Masłem Orzechowym
Francuskie tosty z masłem orzechowym mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 662 kalorie, 23G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz konfitury z malin, cukier, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tosty Francuskie Z Masłem Orzechowym I Galaretką, Tosty francuskie z masłem orzechowym i galaretką, oraz Tosty Francuskie Nadziewane Masłem Orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: Gofrownica
Rozbić jajka na średnim naczyniu do pieczenia i lekko ubić.
Dodać mleko, cukier, wanilię i sól i ubijać na gładką masę.
Naciśnij na kromki chleba, aby lekko spłaszczyć. Namoczyć chleb w mieszaninie jaj, aż całkowicie nasączone, o 4 do 5 minut na stronie.
Podgrzać gofrownicę kwadratową z 4 gniazdami zgodnie ze wskazówkami producenta. Spryskaj górne i dolne ruszty obficie sprayem zapobiegającym przywieraniu lub roztopionym masłem.
Wyjmij tosty francuskie z jaj za pomocą szczelinowej szpatułki, umożliwiając kapanie nadmiaru mieszaniny jaj. Wykonaj 2 na raz na przekątnej krat. Najpierw delikatnie naciśnij, a następnie dodaj mały nacisk do pokrywy i naciśnij, aż pokrywa zostanie całkowicie zamknięta. Gotować na złoty kolor, o 3 protokół. Powtórz z pozostałymi
Ostrożnie wyjąć każdy Francuski gofr tostowy na talerz.
Schmear każdy gofr z masłem orzechowym. Posypać cukrem cukierniczym i skropić mieszanym syropem jagodowym.
Dekoruj świeżymi mieszanymi jagodami, syropem jagodowym, plastrami banana i gałązką mięty.
Połączyć truskawki, jeżyny, maliny, cukier i 1/4 szklanki wody w średnim rondlu, doprowadzić do wrzenia i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jagody będą miękkie, o 10 protokół.
Wyjąć z ognia i ostudzić przez 5 minut.
Mieszankę jagodową przełożyć do blendera lub robota kuchennego, dodać konfitury malinowe i sok z cytryny i zmiksować na gładką masę.
Przełożyć do miski i ostudzić do temperatury pokojowej. Sos będzie przechowywać w lodówce przechowywanej w pojemniku z ciasną pokrywką przez 1 tydzień.