Tosty Francuskie Z Gałką Muszkatołową
Kremowy Tost francuski z gałką muszkatołową jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Idź do sklepu i odebrać, cukier puder, jajka plus 3 żółtka i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Niewiele osób lubiło ten poranny posiłek. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tosty Francuskie Z Gałką Muszkatołową, Tost Cynamonowy Crunch ® Coated Apple Faszerowane Francuskie Tosty, oraz Boczek Smażony Chrupiące Powlekane Tosty Francuskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić chleb w grube plastry trochę nieśmiały 1 cal (patrz uwaga). Ułóż chleb w jednej warstwie na patelni o wymiarach 13 na 9 cali, w razie potrzeby używając dodatkowej kwadratowej patelni o wymiarach 8 cali.
Ubij jajka, żółtka i sól razem w średniej misce przez 1 do 2 minut, lub do momentu, gdy będą lekkie, pieniste i całkowicie gładkie. (Nie powinno być żadnych kawałków jajka lub sztywność pozostałych, albo będziesz miał kawałki gotowanego jajka na grzance.)
Ubić na pół i pół, jogurt, cukier granulowany i 2 łyżeczki gałki muszkatołowej, aż dobrze wymieszane.
Na chleb wlać masę jajeczną. Przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc, ostrożnie obracając chleb raz lub dwa razy, jeśli to możliwe.
Gdy jesteś gotowy do gotowania, rozgrzej elektryczną patelnię nonstick do 177° lub podgrzej patelnię nonstick na średnim ogniu. Lekko szczotkować patelnię lub patelnię z odrobiną masła i gotować chleb w partiach przez 6 do 8 protokół lub aż złoty kolor na zewnątrz, ale nadal miękkie w środku, obracając raz. Dostosuj ciepło w razie potrzeby.
Podczas smażenia chleba wymieszaj cukier puder i 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej i włóż do sitka o drobnych oczkach.
Posypać gorące francuskie tosty mieszaniną cukru pudru i służyć posypane syropem klonowym lub konfitury.
Chleb jest grubo krojony, więc środek każdego kawałka pozostanie kremowy, ale jeśli plasterki są zbyt grube, środek nie będzie gotować w czasie, który zajmuje gotować na zewnątrz.
From Chicken and Egg: A Memoir of Suburban Homesteading with 125 Recipes by Janice Cole. Copyright © 2011 by Janice Cole; photographs copyright © 2011 by Alex Farnum. Wydany przez Chronicle Books LLC.