Toskańskie Duszone Żeberka
Toskańskie duszone żeberka to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 983 kalorie, 34g białka, oraz 87 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.13 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 17 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka średnio pokrojonej w kostkę marchwi, żeberka wołowe, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, Duszone Żeberka Krótkie, oraz Duszone Żeberka Krótkie.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 163°. w holenderskim piekarniku 8-quart, ogrzać 2 Tbs. oleju na średnim ogniu. Żeberka doprawić 2 łyżeczkami. sól i 1 łyżeczka. pepper.
Dodaj połowę żeber do garnka (lub tyle, ile będzie pasować bez nakładania), i gotować, obracając szczypcami, aż ładnie rumiane ze wszystkich stron, 3 do 4 minut na stronę.
Przenieś żebra na talerz i powtórz z pozostałymi żebrami.
Wylać z patelni wszystko oprócz cienkiej warstwy tłuszczu.
Dodaj pozostałe 1 Tbs. olej, marchew, cebula i koper włoski na patelnię. Sezon z 1/2 łyżeczki. sól. Gotować, mieszając i skrobanie się wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni, aż warzywa są miękkie i lekko rumiane, 6 do 8 protokół.
Dodać tymianek, czosnek, papryka, kolendra, i anchois, i gotować, mieszając, aż dobrze rozłożone i pachnące, o 1 minutę.
Wlać 1/2 szklanki czerwonego wina do garnka i gotować, mieszając zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dnie garnka, aż płyn zmniejszy się do około 2 Tbs., około 1 minuty.
Przenieś wszystkie żeberka (i wszelkie soki, które się nagromadziły) z powrotem do garnka.
Wlać 1-1 / 2 szklanki wody, pomidory, bulion wołowy, a pozostałe 1/2 szklanki czerwonego wina na żebra i za pomocą szczypiec, ułóż żebra tak równomiernie, jak to możliwe i nie więcej niż dwie warstwy głęboko.Doprowadzić płyn do gotowania na wolnym ogniu, przykryć i umieścić garnek w piekarniku. Gotować, obracając żeberka szczypcami około co 40 minut, aż będą widłowe, około 2-3 / 4 godzin. (Mięso może odpadać z większości kości w połowie gotowania; nie oznacza to, że żeberka są w pełni miękkie.) Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Żeberka podawać z sosem, posypanym posiekaną natką pietruszki. Zrób wskazówki do przodu najlepiej dusić krótkie żeberka dziennie (lub co najmniej kilka godzin) z kilku powodów. Po pierwsze, pozwala to schłodzić SOS, dzięki czemu można go dokładnie odtłuszczać. Ponadto smaki stają się lepsze tylko z czasem. Aby podgrzać, ułóż mięso ciasno w naczyniu do pieczenia, przykryj folią i włóż do piekarnika 177°. Podgrzej sos na płycie kuchennej.
35, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
10, Tłuszcz Wielonienasycony