Toskański klopsik z sosem pieczarkowym

Toskański klopsik z sosem pieczarkowym
Toskański klopsik z sosem pieczarkowym zajmuje ok. 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Na 2,14 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 398 kalorii, 33g białka, oraz 21 g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką grzyby, pastę pomidorową, Wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wiele osób robiło ten przepis, a 2620 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ziti z toskańskim sosem borowikowym, Polpettone in umido con funghi (klopsik w sosie pomidorowo-grzybowym), oraz Toskański chłop gotuje klopsy.

Instrukcje

1
Suszone grzyby moczyć w dwóch szklankach letniej wody przez pół godziny lub dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby SuszoneGrzyby Suszone
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Zrobić mieszaninę klopsów: w misce rozbić wołowinę widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
W małej misce, połączyć mleko i chleb, i mash aż kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać mleko i chleb do mięsa, wraz z cebulą, sól, pieprz, prosciutto, ser, i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Dokładnie wymieszać ręcznie.
6
Wymieszać z lekko ubitym żółtkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
7
Uformuj do kształtu bochenka: uformuj mięso w twardą, okrągłą kulkę; następnie zwiń to w bochenek podobny do salami o grubości około dwóch i pół cala. Dotknij dłonią, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży JarmużPosiekany świeży Jarmuż
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Toczyć Bochenek w bułce tartej, aż równomiernie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Grzyby odcedzić i posiekać: 
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
10
Grzyby odcedzić (rezerwując namoczoną wodę) i kilka razy opłukać w czystej, zimnej wodzie. Grzyby pokroić grubo i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
11
Przecedzić namoczoną wodę przez drobne sito wyłożone papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
12
Pastę pomidorową ubić do namoczonego płynu i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
13
Brązowy klopsik w maśle: 
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
14
Rozgrzać masło i olej w holenderskim piekarniku lub ciężkiej patelni garnkowej wystarczająco dużej na mięso. Brąz klopsiki ze wszystkich stron na patelni na średnim ogniu po ustąpieniu piany maślanej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Dodaj wino. Zwiększ ciepło do średniej wysokości. Gotuj wino energicznie, aż zmniejszy się o połowę, ostrożnie obracając pieczeń raz lub dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
2
Dodać posiekane grzyby i wodę z grzybów pomidorowych: podgrzać do średnio niskiego poziomu i dodać posiekane grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Dodaj pastę pomidorową z grzybami do mięsa i grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, obracając mięso raz lub dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Pozostaw na desce do krojenia przed krojeniem: ostrożnie usuń mięso do deski do krojenia. Pozostawić do ostygnięcia lekko i osiąść.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Pokroić w ukośne plastry o grubości 3/8 cala.
7
Jeśli sos wydaje się cienki, skoncentruj go, gotując szybko przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
8
Na ciepły półmisek polać sosem, ułożyć plastry mięsa, następnie przykryć pozostałą część sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Zinfandel

Klopsiki w menu? Spróbuj sparować z Cabernet Sauvignon i Zinfandel. Klopsiki sprawdzą się z wieloma czerwonymi winami. Polecamy coś odważnego i owocowego, jak Cabernet Sauvignon lub Zinfandel. Jednym z win, które można spróbować, jest rezerwowe wino Cabernet Sauvignon firmy Elway. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 78 dolarów.
Elway ' s Reserve Cabernet Sauvignon Wine
Elway ' s Reserve Cabernet Sauvignon Wine
2013 Elway ' s Reserve Napa Valley Cabernet Sauvignon to połączenie ciemnych owoców, delikatnej pikanterii ze starannie wyselekcjonowanych beczek z amerykańskiego dębu i intensywnej mineralności.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn