Toskańska zupa fasolowa z krewetkami

Toskańska zupa fasolowa z krewetkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 406 kalorii, 32G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, masło, wiórki parmezanu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Toskańska zupa z białej fasoli z brokułami Rabe – zupełnie inny Twist na zupie jarzynowej, Toskańska Zupa Fasolowa, oraz Toskańska Zupa Fasolowa.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i mieszać gotować przez 3 do 4 protokół.
Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać gotować około 2 protokół, coraz dużo smaku w dolnej części patelni. Wymieszać w płatkach czerwonej papryki i suszone oregano; wymieszać i gotować przez kolejne 30 sekund.
Wlać wino i trzepaczka, skrobanie dno patelni trochę jak idziesz. Pozwól, aby bańka się i zmniejszyć, gotując, aż wino zmniejszy się o połowę.
Fasolę odcedzić i opłukać, następnie dodać do garnka.
Wlać rosół z kurczaka. Wymieszać, aby połączyć i pozostawić na wolnym ogniu przez 20-25 minut.
Posypać solą i pieprzem do smaku. Podczas gdy zupa jest na wolnym ogniu, gotować krewetki: roztopić masło na małej patelni na średnio wysokiej (lub wysokiej) ciepła. Wrzucić krewetki i posiekaną pietruszkę i wrzucić do gotowania, aż nie będzie już nieprzezroczyste, o 4 protokół. Doprawić solą. Odstawić. Opłucz jarmuż i rozdrzyj na kawałki. Wymieszać z zupą. (Zmniejszy się trochę, więc nie bój się, gdy dodasz go po raz pierwszy!)
Dodaj pęczek rozdartej bazylii i wymieszaj. Pozwól zupie gotować na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut, degustując i dodając sól i pieprz (lub nawet więcej płatków czerwonej papryki) w razie potrzeby.
Przenieść zupę do dużej miski i góry z krewetek, lub Chochla do poszczególnych misek i góry z 3 lub 4 krewetki.
Dodaj duże, tłuste wiórki parmezanu lub Romano i więcej rozdartej bazylii na końcu. Całkowicie boski!