Toskańska zupa fasolowa z Prosciutto i tartym Parmigiano-Reggiano

Toskańska zupa fasolowa z Prosciutto i tartym Parmigiano-Reggiano
Need a danie główne bezglutenowe? Toskańska zupa fasolowa z Prosciutto i tartym Parmigiano-Reggiano może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz prosciutto, cannellini, kapustę napa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez cookstr.com. biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Spróbuj Zucchine Al Forno Con Parmigiano-Reggiano E Prosciutto, Figi i Prosciutto z miętą i ogolonym Parmigiano-Reggiano, oraz Toskańska zupa z białej fasoli z Prosciutto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz fasolę i płyn z czosnkiem, solą, tymiankiem, bazylią i 2 szklankami wody w dużym rondlu i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aby stopić smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Wyjąć około 1 szklanki fasoli, zwracając czosnek lub bazylia do rondla. Użyj blendera zanurzeniowego, aby oczyścić Pozostałe ziarna w garnku, aż będą gładkie. (Alternatywnie, niech zupa ostygnie lekko, a następnie przenieść ją do blendera lub robot kuchenny i czyste, trzymając pokrywkę mocno tak, aby gorący płyn nie rozpryskuje się.) Wymieszać zarezerwowaną fasolę i kapustę i w razie potrzeby rozrzedzić zupę wodą. Gotuj zupę na średnim ogniu, aż kapusta zwiędnie i będzie lekko miękka, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Podziel zupę równomiernie pomiędzy cztery duże talerze zupy lub miski, wypełniając je tuż poniżej krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Każdą porcję skropić wysokiej jakości oliwą z oliwek i zetrzeć na nich cienką warstwę parmezanu. Porwij jeden kawałek prosciutto na kilka kawałków i rozłóż kawałki na jedną miskę zupy; powtórz z pozostałymi plastrami prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
ProsciuttoProsciutto
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
artykuł var
6
Typ_27_data = {};
7
artykuł
8
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn