Toskańska zupa fasolowa z Prosciutto i tartym Parmigiano-Reggiano
Need a danie główne bezglutenowe? Toskańska zupa fasolowa z Prosciutto i tartym Parmigiano-Reggiano może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz prosciutto, cannellini, kapustę napa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez cookstr.com. biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Spróbuj Zucchine Al Forno Con Parmigiano-Reggiano E Prosciutto, Figi i Prosciutto z miętą i ogolonym Parmigiano-Reggiano, oraz Toskańska zupa z białej fasoli z Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz fasolę i płyn z czosnkiem, solą, tymiankiem, bazylią i 2 szklankami wody w dużym rondlu i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aby stopić smaki.
Wyjąć około 1 szklanki fasoli, zwracając czosnek lub bazylia do rondla. Użyj blendera zanurzeniowego, aby oczyścić Pozostałe ziarna w garnku, aż będą gładkie. (Alternatywnie, niech zupa ostygnie lekko, a następnie przenieść ją do blendera lub robot kuchenny i czyste, trzymając pokrywkę mocno tak, aby gorący płyn nie rozpryskuje się.) Wymieszać zarezerwowaną fasolę i kapustę i w razie potrzeby rozrzedzić zupę wodą. Gotuj zupę na średnim ogniu, aż kapusta zwiędnie i będzie lekko miękka, około 5 minut.
Podziel zupę równomiernie pomiędzy cztery duże talerze zupy lub miski, wypełniając je tuż poniżej krawędzi.
Każdą porcję skropić wysokiej jakości oliwą z oliwek i zetrzeć na nich cienką warstwę parmezanu. Porwij jeden kawałek prosciutto na kilka kawałków i rozłóż kawałki na jedną miskę zupy; powtórz z pozostałymi plastrami prosciutto.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;