Tortille z szynką i serem
Tortille z szynką i serem wymagają około 25 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 465 kalorii , 23 g białka i 33 g tłuszczu . Za 1,0 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup sos pikantny, sól czosnkową, tortille mączne i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 44% . Podobne przepisy obejmują Tortille mączne bezglutenowe , Grillowane tosty francuskie z szynką i serem na szybką kolację w tygodniu i Grillowane panini z szynką, serem i pieczoną czerwoną papryką .
Instrukcje
Na patelni elektrycznej rozgrzej 2 cale oleju do 375°. Smaż ćwiartki tortilli, kilka na raz, aż lekko się zrumienią i staną się chrupiące.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Ułóż kliny w jednej warstwie na blachach do pieczenia. Na wierzch każdego z nich połóż złożony plaster szynki, 3 łyżki sera i 2 łyżeczki sosu pikantnego.
Zapiekać w odległości 10–15 cm od źródła ciepła, aż ser się rozpuści, około 2 minuty.
Podawać na ciepło. Jeśli chcesz, nałóż łyżkę kwaśnej śmietany i posyp szczypiorkiem.