Tortilla w stylu baskijskim z tuńczykiem i Tapenadą

Tortilla w stylu baskijskim z tuńczykiem i Tapenadą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj tortilli w stylu baskijskim z Tunanem i Tapenadą. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę, mielony pieprz, zapakowanego w wodę tuńczyka albacore i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak Po Baskijsku, Szynka i jajka po baskijsku, oraz Ziemniaki Po Baskijsku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Char papryki nad płomieniem gazowym lub w brojlerze, aż poczerniały ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie 10 minut. Paprykę obrać, posiekać i posiekać. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Rozgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj cebulę; smażyć na złoty kolor, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Dodać pomidory i kolejne 4 składniki. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; przykryć i dusić 25 minut do mieszania smaków. Wymieszać z pieczoną papryką. Zwiększyć ciepło i gotować odkryte, aż soki odparują, często mieszając, około 5 minut. Wyrzucić gałązki liścia laurowego i tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
PaprykaPapryka
5
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Jajka, sól i pieprz ubić w misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej głębokiej patelni żaroodpornej nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj połowę jajek; gotuj bez mieszania, aż brzegi zaczną się ustawiać, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
9
Rozprowadzić mieszaninę pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Posypać tuńczyka; łyżka tapenade over.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tapenada Z Oliwek, PodzielonaTapenada Z Oliwek, Podzielona
TuńczykTuńczyk
11
Wylać pozostałe jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
12
Umieścić w piekarniku i piec, aż jajka są ustawione, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Uruchom gumową szpatułkę po bokach tortilli, aby poluzować. Wysunąć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
14
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn