Tortilla owinięta kiełbasą z sosem musztardowym
Tortilla owinięta kiełbasą z sosem musztardowym może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 1,1 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 287 kalorii, 12g białka, oraz 24g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką mieloną gałkę muszkatołową, tortille z mąki, bratwursts i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Grillowana Kiełbasa z sosem Chrzanowo-musztardowym, Prosciutto-zawinięte kostki wołowe z sosem musztardowym, oraz Paluszki z kurczaka zawinięte w szynkę z sosem morelowo-musztardowym dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Połącz mleko, cebulę, liść laurowy, goździki i gałkę muszkatołową w grubym, niekorozyjnym rondlu na średnim ogniu. Na osobnej patelni Utwórz zasmażkę, gotując masło i mąkę przez kilka minut, ciągle mieszając, bez brązowienia, aż wydziela orzechowy aromat.
Zdjąć z ognia. Gdy mleko będzie dość gorące, wlej niewielką jego ilość do schłodzonej zasmażki, mieszając, aż mleko zostanie dokładnie wymieszane. Włóż to z powrotem do pozostałego mleka i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, często mieszając.
Zdjąć z ognia i doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
Ubij musztardę i przykryj kawałkiem folii, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Podgrzej grill na średnim ogniu. Przygotuj tortille, kładąc na nich 1 lub 2 plastry sera i odstaw na krótko. Powoli gotuj kiełbasę na średnim ogniu, obracając w razie potrzeby, aby się nie zwęgliły. (Mają tendencję do dzielenia się, gdy ciepło jest zbyt wysokie.) Gdy się zrumienią i ugotują, co zajmuje 10 do 15 minut, przełóż je do tortilli wyłożonych serem i zwiń bratwursts, aby ser się stopił i trzymał wszystko razem.
Umieść zwinięte bratwursts na patelni na średnim ogniu, pozwalając tortillom lekko się opiekać.
Podawać z sosem musztardowym.