Tortellini z dyni piżmowej z sosem z brązowego masła

Tortellini z dyni piżmowej z sosem z brązowego masła
Przepis na tortellini z dyni piżmowej z sosem z brązowego masła można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut. Jedna porcja zawiera 733 kalorie, 17 g białka i 43 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 2,34 USD za porcję. 11 osób przygotowało ten przepis i zrobi go ponownie. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, orzechy włoskie, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Tortellini z dyni piżmowej z sosem z brązowej szałwii maślanej i A, Dynia piżmowa i brązowe masło szałwiowe z tortellini oraz Steki z dyni piżmowej z sosem z brązowego masła i szałwii.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Aby przygotować tortellini, rozgrzej piekarnik do 150 stopni F. Na wyłożonej folią blasze do pieczenia wymieszaj dynię piżmową, 2 łyżki oliwy z oliwek, zioła prowansalskie, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Suszonej żurawiny Lub Posiekanych Suszonych Wiśni Lub Mieszanki Obu1/2 Szklanki Suszonej żurawiny Lub Posiekanych Suszonych Wiśni Lub Mieszanki Obu
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Piec w piekarniku, aż będzie miękki i złoty, około 25 minut. W międzyczasie rozgrzej oliwę z oliwek na małej patelni na średnim ogniu. Smażymy szalotkę i czosnek na lekko złoty kolor, około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
W robocie kuchennym połącz mieszankę dyni piżmowej, szalotkę i ser ricotta i kilkakrotnie pulsuj, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Dodać pokruszone ciasteczka amaretti, gałkę muszkatołową, posypać solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Pulsuj, aż będzie gładkie. Nadzienie tortellini można przygotować dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Ciasteczka AmarettiCiasteczka Amaretti
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Aby przygotować tortellini, ułóż 6 skórek wontonów, resztę skórek przechowuj w opakowaniu lub pod lekko zwilżonym ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
7
Umieść 1 łyżkę mieszanki dyni na środku każdej skórki. Zanurz pędzelek do ciasta w niewielkiej ilości wody i zwilż krawędzie skórki. Delikatnie złóż kwadratowe opakowanie w trójkąt, upewniając się, że krawędzie są dobrze zamknięte i nie ma w środku kieszeni powietrznych. Zwilż dwa dolne rogi najdłuższego boku trójkąta i delikatnie połącz je ze sobą, lekko dociskając, aby zabezpieczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
8
Uformowane tortellini ułóż na blasze do pieczenia i przykryj folią. Przed ułożeniem kolejnych 6 arkuszy wontonów należy dokładnie osuszyć powierzchnię roboczą. Zapobiegnie to przyklejaniu się tortellini do blachy do pieczenia. Kontynuuj, aż wykorzystasz całą mieszankę dyni piżmowej. Powinno wyjść około 36 tortellini. (Tortellini można uformować, zamrozić na blasze do pieczenia, przenieść do szczelnie zamkniętej plastikowej torby lub pojemnika i przechowywać do sześciu miesięcy. Aby ugotować, po prostu wrzuć zamrożone ravioli do osolonego wrzątku i gotuj przez 4 minuty.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
RavioliRavioli
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
9
Aby przygotować sos i podać go, zagotuj w dużym garnku osoloną wodę. W międzyczasie rozpuść masło na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Dodaj szałwię, orzechy włoskie i żurawinę i gotuj, aż masło zacznie się rumienić, około 3 minuty. Wyłącz ogień i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
11
Mieszaj do połączenia. Następnie delikatnie włóż tortellini do wrzącej wody i delikatnie zamieszaj. Kiedy zaczną pływać, są gotowe, około 3 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej delikatnie nałóż tortellini na półmisek, polej sosem z brązowego masła, posyp parmezanem i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn