Tortelli con la Coda (Tortelli z ogonami)
Tortelli con la Coda (Tortelli z ogonami) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,67 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 393 kalorie, 20g białka, oraz 30 g tłuszczu. Mieszanka sera parmigiano-reggiano, gałki muszkatołowej, boćwina szwajcarskiego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 45%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Tortelli di Fiore di Zucca (Squash Blossom Tortelli), Tortelli di Castagne: kasztanowy Tortelli, oraz Brown Butter Tortelli podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić nadzienie: przyciąć łodygi boćwina szwajcarskiego i zarezerwować do innego użytku. Dobrze umyj liście i nie otrząsając się z wody, włóż liście do rondla 4-kwartowego.
Dodać 1/3 szklanki wody, przykryć i gotować na średnim ogniu do więdnięcia, 3 do 5 minut.
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Wycisnąć liście tak suche, jak to możliwe, drobno posiekać i przenieść do średniej wielkości miski.
Ubić ricottę i wymieszać z boćwiną. Wymieszać W 3/4 szklanki Parmigiano-Reggiano, sól i pieprz oraz gałkę muszkatołową. Smak dla równowagi. Bat w jajku. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Napełnianie makaronu: rozciągnij i rozcieńcz makaron do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu.
Makaron pokroić w długie paski o szerokości około 4 1/2 cala.
Wytnij każdy pasek na pół wzdłuż. Trzymaj paski makaronu pokryte folią, aż będziesz gotowy do pracy z nimi. Twórz kształty diamentów, przecinając każdy z pasków po przekątnej, rozdzielając cięcia co 2 1/4 cala, tak aby boki każdego diamentu mierzyły około 2 1/4 cala. Trzymaj wycięte kawałki pokryte podczas pracy z 1 lub
Umieść wąski rząd (około 1 łyżeczki) nadzienia w środku każdego diamentu.
Makaron ułożyć długim paskiem nadzienia prostopadłym do siebie. Złóż 2 punkty diamentu po lewej i prawej stronie rzędu napełniania nad sobą, pokrywając wypełnienie. Ściśnij razem 2 zachodzące na siebie kawałki makaronu, używając kciuka i palca wskazującego, aby wykonać rząd zaciśniętych zamknięć na całej długości makaronu. Jak szczypta razem makaron, przekręcić go lekko, aby utworzyć pofałdowany grzbiet. To plisowanie stworzy falujący, zapiekankowany wygląd.
Skręć i uszczelnij końce, tworząc ogony.
Umieść je w jednej warstwie, bez dotykania, na koszach wyłożonych ręcznikiem. Odkryj więcej pokrojonego makaronu i powtórz proces. Po zakończeniu pierwszej partii rozciągnij i rozcieńcz następną porcję ciasta i kontynuuj.
Gotowanie i serwowanie tortelli: posiadanie miski do serwowania i potraw z zupy rozgrzewających się w niskim piekarniku. Przygotuj duży durszlak do opróżnienia tortelli. Doprowadzić 6 litrów wody do silnego wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Upuść makarony i gotuj, aż ich ogony będą przyjemnie jędrne do ugryzienia, ale wystarczająco delikatne, aby jeść. Jeśli są świeżo przygotowane, potrwają około 3 do 4 minut. Jeśli zostały wykonane do 24 godzin wcześniej, mogą potrzebować od 8 do 10 minut. Podczas gdy makaron gotuje, roztopić masło w małym rondlu.
Delikatnie wlej ugotowane tortelli do durszlaka, uważając, aby ich nie złamać. Ostrożnie wlej około 1/3 makaronów do podgrzewanej miski. Łyżka jedną trzecią masła nad nimi, a następnie obfite posypanie sera. Jeszcze jedną z trzecim, i więcej masła i sera. Na koniec wlać ostatnią porcję, doprawić pozostałym masłem i serem i podawać od razu. Wszystkie resztki sera podawać osobno.