Torte Sacher

Torte Sacher
Sacher Torte może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 651 kalorii, 9g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pół czekoladę, cukier, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Torte Sacher, Torte Sacher, oraz Torte Sacher dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj 9-calową patelnię springform; umieść koło pergaminu w środku i masło, które również.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
Rozpuść 4 uncje czekolady w metalowej misce umieszczonej nad delikatnie gotującą się wodą. Często mieszaj, aż do stopienia, a następnie usuń z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Masło ubić razem z cukrem cukierniczym, aż będzie kremowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MasłoMasło
4
Wymieszać z roztopioną czekoladą, a następnie ubić żółtka, po kolei. W czystej misce ubij białka z białym cukrem, aż staną się sztywne i błyszczące. Złożyć do mieszaniny czekolady, a następnie złożyć w mące tortowej, aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Mąka TortowaMąka Tortowa
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Wlać do przygotowanej patelni springform i wygładzić wierzch.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
6
Piec w nagrzanym piekarniku, aż krawędzie zaczną odrywać się od boków patelni, a wykałaczka włożona do środka wyschnie, około 45 minut. Ostudzić patelnię na stojaku z drutu przez 15 minut, a następnie uruchomić mały nóż wokół krawędzi i usunąć boki patelni. Pozostawić ciasto do całkowitego ostygnięcia na podstawie patelni. Gdy ostygnie, wyjąć z patelni i usunąć papier pergaminowy; pokroić ciasto na pół poziomo.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
7
Doprowadzić 1/4 szklanki wody i cukru do wrzenia w małym rondlu. Gdy cukier się rozpuści i syrop będzie przezroczysty, zdjąć z ognia i wymieszać z 2 łyżkami rumu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Posmaruj 1/3 syropu na ściętą stronę DNA ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
9
Konfitury morelowe przecedzić z 1 łyżką wody do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu w małym rondlu, i gotować, aż zgęstnieje, o 2 protokół. Wymieszać z pozostałym rumem, a następnie rozprowadzić 1/3 mieszanki dżemu na ściętej stronie DNA ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury MoreloweKonfitury Morelowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
WodaWoda
DżemDżem
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Ułożyć wierzch ciasta na spodzie.
11
Wymieszać z pozostałym syropem zewnętrzną część ciasta, a następnie rozłożyć pozostałe konfitury morelowe na wierzchu i bokach; przechowywać w lodówce, aż lukier będzie gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury MoreloweKonfitury Morelowe
SyropSyrop
LukierLukier
12
Aby lukier, stopić 9 uncji czekolady na podwójnym kotle lub w kuchence mikrofalowej, aż będzie gładka. Śmietanę wymieszać na wolnym ogniu w małym rondlu, następnie wymieszać z roztopioną czekoladą. Lekko ostudzić, często mieszając, aż czekolada osiągnie konsystencję do smarowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
MikrofalówkaMikrofalówka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
13
Ustaw ciasto na stojaku chłodzącym na arkuszu ciastek lub woskowanym papierze, aby złapać wszelkie kapanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
14
Wlać lukier na wierzchu ciasta, i rozłożyć na brzegach; niech nadmiar lukru kapać przez stojak. Schłodzić ciasto do temperatury pokojowej, a następnie ostrożnie wyjąć z regału chłodzącego za pomocą szpatułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
SzpatułkaSzpatułka
15
Przenieść na talerz deserowy i przechowywać w lodówce. Przed podaniem odczekaj, aż ciasto osiągnie temperaturę pokojową.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn