Torte Sacher
Sacher Torte może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 651 kalorii, 9g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pół czekoladę, cukier, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Torte Sacher, Torte Sacher, oraz Torte Sacher dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj 9-calową patelnię springform; umieść koło pergaminu w środku i masło, które również.
Rozpuść 4 uncje czekolady w metalowej misce umieszczonej nad delikatnie gotującą się wodą. Często mieszaj, aż do stopienia, a następnie usuń z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
Masło ubić razem z cukrem cukierniczym, aż będzie kremowe.
Wymieszać z roztopioną czekoladą, a następnie ubić żółtka, po kolei. W czystej misce ubij białka z białym cukrem, aż staną się sztywne i błyszczące. Złożyć do mieszaniny czekolady, a następnie złożyć w mące tortowej, aż włączone.
Wlać do przygotowanej patelni springform i wygładzić wierzch.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż krawędzie zaczną odrywać się od boków patelni, a wykałaczka włożona do środka wyschnie, około 45 minut. Ostudzić patelnię na stojaku z drutu przez 15 minut, a następnie uruchomić mały nóż wokół krawędzi i usunąć boki patelni. Pozostawić ciasto do całkowitego ostygnięcia na podstawie patelni. Gdy ostygnie, wyjąć z patelni i usunąć papier pergaminowy; pokroić ciasto na pół poziomo.
Doprowadzić 1/4 szklanki wody i cukru do wrzenia w małym rondlu. Gdy cukier się rozpuści i syrop będzie przezroczysty, zdjąć z ognia i wymieszać z 2 łyżkami rumu.
Posmaruj 1/3 syropu na ściętą stronę DNA ciasta.
Konfitury morelowe przecedzić z 1 łyżką wody do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu w małym rondlu, i gotować, aż zgęstnieje, o 2 protokół. Wymieszać z pozostałym rumem, a następnie rozprowadzić 1/3 mieszanki dżemu na ściętej stronie DNA ciasta.
Ułożyć wierzch ciasta na spodzie.
Wymieszać z pozostałym syropem zewnętrzną część ciasta, a następnie rozłożyć pozostałe konfitury morelowe na wierzchu i bokach; przechowywać w lodówce, aż lukier będzie gotowy.
Aby lukier, stopić 9 uncji czekolady na podwójnym kotle lub w kuchence mikrofalowej, aż będzie gładka. Śmietanę wymieszać na wolnym ogniu w małym rondlu, następnie wymieszać z roztopioną czekoladą. Lekko ostudzić, często mieszając, aż czekolada osiągnie konsystencję do smarowania.
Ustaw ciasto na stojaku chłodzącym na arkuszu ciastek lub woskowanym papierze, aby złapać wszelkie kapanie.
Wlać lukier na wierzchu ciasta, i rozłożyć na brzegach; niech nadmiar lukru kapać przez stojak. Schłodzić ciasto do temperatury pokojowej, a następnie ostrożnie wyjąć z regału chłodzącego za pomocą szpatułki.
Przenieść na talerz deserowy i przechowywać w lodówce. Przed podaniem odczekaj, aż ciasto osiągnie temperaturę pokojową.