Tort Żonkilowy

Tort Żonkilowy
Ciasto żonkilowe wymaga mniej więcej 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Ten bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 172 kalorie. Świetnie sprawdza się jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mąki tortowej, ekstrakt z pomarańczy, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 17%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Tort Żonkilowy, Tort Żonkilowy, oraz Tort Żonkilowy Pop.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Umyj miskę w gorącej wodzie z mydłem, aby upewnić się, że jest całkowicie wolna od tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W dużej szklanej lub metalowej misce ubijaj białka do uzyskania piany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i sól, i nadal ubijać. Gdy białka mogą tworzyć miękkie szczyty, stopniowo posypać cukrem, kontynuując bicie, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
CukierCukier
SólSól
4
Połowę ubitych białek wyjąć do osobnej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Złożyć 3/4 szklanki mąki tortowej, ekstraktu pomarańczowego i żółtek na połowę białek, aż do równomiernego wymieszania. Złóż pozostałe 1/2 szklanki mąki tortowej do drugiej miski białek, wraz z wanilią. Łyżka około 1 szklanki ciasta na raz, na przemian kolory, do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z PomarańczyEkstrakt Z Pomarańczy
Mąka TortowaMąka Tortowa
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
6
Piec 30 minut w nagrzanym piekarniku. Zmniejsz temperaturę do 325 stopni F (165 stopni C) i kontynuuj pieczenie przez kolejne 20 minut lub do momentu, gdy górna część ciasta wróci po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Nie usuwając ciasta z patelni, Odwróć patelnię na stojak z drutu, aby ostygła. Po całkowitym ostygnięciu wyjąć ciasto z patelni i zamrozić wybranym lukrem. Lukier z serem cytrynowym działa całkiem dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier Z Serem śmietankowymLukier Z Serem śmietankowym
LukierLukier
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn