Tort Świeżo-Jagodowy Z Lukrem Włosko-Bezowym
Świeże ciasto jagodowe z lukrem włosko-bezowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 281 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, cukier, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Angel Food Cake Z Lukrem Cytrynowym, Czekoladowy tort Mascarpone z lukrem kawowym, oraz Świeże Ciasto Bezowe Truskawkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić ciasto: pokryj 2 (9-calowe) okrągłe patelnie do ciast sprayem do gotowania; wyłóż dna patelni papierem woskowym. Pokryć papier woskowy sprayem do gotowania; odstawić.
Umieścić cukier i masło w dużej misce; ubić mikserem na średniej prędkości przez 5 minut lub do bardzo dobrze wymieszane.
Dodać jajka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Dodać ekstrakt z wanilii.
Lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i 1/4 łyżeczki soli wymieszać trzepaczką.
Dodać mieszankę mąki i mleko na przemian do mieszaniny cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki; wymieszać po każdym dodaniu.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni. Ostro dotknij patelni raz na blacie, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Piec w 350 przez 3035 minut lub do czasu, aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Fajne ciasto w patelniach przez 10 minut na stojaku z drutu; odwrócić Patelnie. Ostrożnie odkleić papier woskowy i całkowicie schłodzić ciasto na stojaku z drutu. Ciasto można zrobić dzień wcześniej i przykryć folią.
Top z lukrem z włoskiej bezy sprawdź nasz przepis krok po kroku i porady dekorowania poniżej.
W dużej misce ubij 1/4 łyżeczki śmietany Tataru i 3 duże białka z mikserem z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty.
Połącz 1 szklankę cukru, 1/4 szklanki wody i 1/4 łyżeczki soli w małym rondlu. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści i doprowadzić do wrzenia. Gotować, bez mieszania, przez 2 minuty lub aż termometr cukierkowy zarejestruje 23
Wlać gorący syrop cukrowy cienkim strumieniem na białka jaj, ubijając z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty. Ubić w 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii.
Umieścić 1 warstwę ciasta na stojaku na ciasto; pierwszą warstwę rozprowadzić 1/2 szklanki lukru. Obróć pozostałą warstwę do góry nogami (tak płaskie strony skierowane do góry) i umieść na pierwszej warstwie.
Rozprowadzić 1/2 szklanki lukru na drugiej warstwie.
Rozłóż pozostałą lukier na pokrycie ciasta. Utwórz ozdobne szczyty za pomocą tylnej dużej łyżki, w razie potrzeby. Można zrobić ciasto do tego momentu, przechowywać w lodówce przez kilka godzin, a następnie udekorować tuż przed podaniem.
Dekoruj malinami i gałązkami mięty.
Uwaga: jaja w tym przepisie nie są w pełni ugotowane, co może być problemem, jeśli jesteś w ciąży lub masz upośledzony układ odpornościowy.