Tort Z Musem Czekoladowym

Tort Z Musem Czekoladowym
Tort z musem czekoladowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 16. Za 86 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 4G białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Jeśli masz pod ręką cukier, półsłodkie kawałki czekolady, żółtka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 19%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tort Z Musem Czekoladowym, Tort Z Musem Czekoladowym, oraz Tort Z Musem Czekoladowym Mocha.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze trzy składniki; naciśnij na spód natłuszczonego 9 cali. tortownica.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
2
Piec w temperaturze 375° przez 8-10 minut. Super.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
Umieść każdy smak czekolady w osobnej misce; odstawić. W innej misce posyp żelatyną wodę; odstawić na 1 minutę lub do zmiękczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
W małej misce ubijaj żółtka z dużą prędkością przez 3 minuty lub do uzyskania lekkiej i puszystej masy. Stopniowo dodawaj cukier, ubijając, aż będzie gęsty i cytrynowy. Stopniowo ubijaj na pół i pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Przełóż do dużego rondla; gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż termometr wskaże 160° i mieszanina zgęstnieje, około 3 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
6
Zdjąć z ognia; mieszać żelatynę do rozpuszczenia. Natychmiast wylej jedną trzecią mieszanki jajecznej na każdy smak czekolady; szybko mieszaj, aż się rozpuści. Ostudzić przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
7
W dużej misce ubij śmietanę, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż jedną trzecią bitej śmietany do każdej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
8
Wlej słodko-gorzką mieszankę czekolady na przygotowaną patelnię. Zamrozić do twardości, około 15 minut. Powtórz z mieszanką mlecznej czekolady,a następnie z białą czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
Czekolada MlecznaCzekolada Mleczna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Aby podać, ostrożnie przesuń ostrym nożem wokół krawędzi patelni, aby poluzować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Usuń stronę patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Udekoruj w razie potrzeby, skropiąc rozpuszczoną czekoladą, aby stworzyć konary sosny i polewając szyszkami z czekoladowo-migdałowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na Torte. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn