Tort Z Musem Czekoladowym

Tort Z Musem Czekoladowym
Tort z musem czekoladowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 16. Za 86 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 4G białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Jeśli masz pod ręką cukier, półsłodkie kawałki czekolady, żółtka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 19%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tort Z Musem Czekoladowym, Tort Z Musem Czekoladowym, oraz Tort Z Musem Czekoladowym Mocha.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze trzy składniki; naciśnij na spód natłuszczonego 9 cali. tortownica.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczona Papryka I Dodatkowy SzczypiorekPieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
2
Piec w temperaturze 375° przez 8-10 minut. Super.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Umieść każdy smak czekolady w osobnej misce; odstawić. W innej misce posyp żelatyną wodę; odstawić na 1 minutę lub do zmiękczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
W małej misce ubijaj żółtka z dużą prędkością przez 3 minuty lub do uzyskania lekkiej i puszystej masy. Stopniowo dodawaj cukier, ubijając, aż będzie gęsty i cytrynowy. Stopniowo ubijaj na pół i pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Przełóż do dużego rondla; gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż termometr wskaże 160° i mieszanina zgęstnieje, około 3 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
Zdjąć z ognia; mieszać żelatynę do rozpuszczenia. Natychmiast wylej jedną trzecią mieszanki jajecznej na każdy smak czekolady; szybko mieszaj, aż się rozpuści. Ostudzić przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
7
W dużej misce ubij śmietanę, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż jedną trzecią bitej śmietany do każdej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Wlej słodko-gorzką mieszankę czekolady na przygotowaną patelnię. Zamrozić do twardości, około 15 minut. Powtórz z mieszanką mlecznej czekolady,a następnie z białą czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
Czekolada MlecznaCzekolada Mleczna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Aby podać, ostrożnie przesuń ostrym nożem wokół krawędzi patelni, aby poluzować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Usuń stronę patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Udekoruj w razie potrzeby, skropiąc rozpuszczoną czekoladą, aby stworzyć konary sosny i polewając szyszkami z czekoladowo-migdałowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na Torte. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn