Tort z kremem toffi i mokką
Tort z kremem toffi i mokką to deser dla 14 osób. Za 1,05 USD za porcję przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 35 g tłuszczu i łącznie 581 kalorii . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz brązowy cukier, wodę, maślankę i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 50 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 38% . Wypróbuj Tort migdałowy ze śmietaną i wiśniami , Tort warstwowy mokki z nadzieniem z kremu czekoladowo-rumowego i Tort z kruszonką migdałową, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°. W dużej misce utrzyj masło i cukier, aż będą lekkie i puszyste.
Dodaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wbij wanilię.
Wymieszaj mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i sól; dodawaj do kremowej mieszanki na przemian z maślanką, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Rozpuść kawę w wodzie; wmieszaj do ciasta.
Wlać do trzech natłuszczonych i posypanych mąką okrągłych foremek o średnicy 9 cali.
Piecz przez 16-20 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudź przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygło.
Aby ozdobić potrawę, rozpuść kawę w wodzie w dużej misce; ostudź.
Dodaj śmietanę i brązowy cukier. Ubijaj, aż powstanie sztywna piana.
Połóż dolną warstwę ciasta na talerzu i przykryj 1-1/3 szklanki polewy.
Posyp 1/2 szklanki pokruszonych batoników. Powtórz warstwy dwa razy. Przechowuj w lodówce.