Tort Z Żółtym Masłem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj żółtego ciasta maślanego. Jedna porcja zawiera 433 kalorie, 7G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 52 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, sól, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Tort Z Żółtym Masłem, Tort Z Żółtym Masłem, oraz Klasyczne Żółte Ciasto Maślane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. obficie posmaruj i mąkę 2 (8-calowe) patelnie do ciast.
W mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek połącz masło z cukrem i ubijaj na średniej prędkości, aż mieszanina będzie gładka i lekka w konsystencji, około 4 minut. Podczas gdy masło jest bicie, przesiać razem mąkę, proszek do pieczenia, i sól w średniej misce i odstawić.
Dodać jajka i białka do mieszaniny masło-cukier, po jednym na raz, ubijając dobrze i skrobanie w dół miski po każdym dodaniu. W małej misce lub miarki, połączyć wanilię z mlekiem. W 3 dodatkach na przemian dodając przesiane suche składniki i mokre składniki do mieszaniny masło-cukier, mieszając na małej prędkości, aż do momentu włączenia.
Podzielić ciasto równomiernie między 2 Patelnie i piec, aż ciasto wiosna z powrotem po dotknięciu lekko w centrum, 35 do 40 minut.
Wyjąć ciasta z piekarnika i ostudzić przez 20 minut, lub aż ciasta są ustawione i patelnie są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć. Uwolnij boki ciastek z patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki lub noża i odwróć je na stojak z drutu, aby całkowicie ostygły.