Tort Wielkanocny Zajączek
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta wielkanocnego. Jedna porcja zawiera 590 kalorii, 3G białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 14. Jeśli masz biszkopty, ekstrakt z wanilii, różowy lukier dekorujący i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tort Wielkanocny Zajączek, Ciasto Marchewkowe Zajączek Wielkanocny, oraz Czekoladowe Ciasto Wielkanocne Zajączek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wymieszać cukier, masło i sól w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek (lub w dużej misce, jeśli używasz ręcznego miksera elektrycznego).
Wymieszać na niskiej prędkości, aż w większości włączone.
Dodaj wanilię, zwiększ prędkość do średniej wysokości i wymieszaj, aż będzie gładka. Dostosuj konsystencję z mlekiem, aż lukier będzie łatwy do rozprowadzenia.
Rozłóż cienką warstwę lukru (około 2/3 szklanki) na płaskiej stronie jednej warstwy ciasta i wierzch płaską stroną drugiej warstwy ciasta. Środek 5 cali na górze ciasta i wyciąć przez warstwy, tworząc 2 warstwowe kawałki, które są nieco różne rozmiary.
Na dużym talerzu lub desce tortowej umieścić większy kawałek ciasta. Jeśli używasz prostokątnej płyty do ciasta, umieść większy kawałek tak, aby długie krawędzie były równoległe z długimi krawędziami płyty. To ciało króliczka.
Pokrój mniejszy kawałek ciasta na pół w poprzek, więc masz 2 warstwowe kliny.
Umieść jeden klin przed korpusem, z jedną płaską stroną na desce, a drugą płaską stroną na korpusie. Zakrzywiona strona będzie na górze. Weź ząbkowany nóż i zaokrągl ostre krawędzie na czubku głowy.
Odciąć końcówkę (nos) pod kątem 45 stopni. Zachowaj wszystkie resztki w misce.
Oddziel warstwy pozostałego klina ciasta. To będą tylne nogi. Okrągłe ostre krawędzie klinów ciasto z nożem i dodać do miski złom.
Umieścić po jednym kawałku z każdej strony królika, z jedną płaską stroną do dołu, a drugą płaską stroną skierowaną do przodu (okrągłą stroną do tyłu królika), około 1 cal od końca ciała królika.
Wymieszać resztki ciasta w misce widelcem do puree, a następnie pakować w piłkę rękami.
Umieść piłkę za ciałem królika i przyklej odrobiną lukru. To ogon królika.
Zamroź cały królik, ogon i wszystko, używając 2 do 3 filiżanek lukru, zachowując pewną definicję z częściami królika i lukrem obficie wokół ostrych krawędzi, aby nadać zaokrąglony wygląd częściom królika.
Posypać króliczka kokosem, aby w pełni przykryć. Delikatnie poklepać, aby przylegać.
Włóż biszkopty między głowę a ciało, naciskając na ciasto, aby je zabezpieczyć. To są uszy.
Umieść podstawę uszu blisko siebie na środku głowy i skieruj je na zewnątrz. Zamrozić przód każdego biszkoptu lukrem. Następnie, używając różowego lukru dekorującego, zamrozić mniejszy pasek na środku każdego biszkopta, idąc w dół, gdzie uszy spotykają się z głową, ale nie idąc aż do góry.
Aby zrobić twarz, naciśnij czarną galaretkę z każdej strony głowy dla oczu.
Wytnij jedną z pianek na 3 kółka, Odrzuć środkową część i wciśnij 2 końcowe kółka, wycięte boki, w przód twarzy dla policzków króliczka. Wciśnij białe połówki żelków w twarz poniżej policzków, okrągłe boki na zęby.
Umieść różową galaretkę powyżej na nosie.
Rozwiń koło lukrecji i wytnij 2 kawałki, każda o długości około 1 1/2 cala. Dla każdego kawałka obrać paski do połowy, a następnie przeciąć każdy oddzielony pasek na pół wzdłuż, aby skończyć z kawałkiem wyglądającym trochę jak miotła. Powtórz z drugim kawałkiem lukrecji. Włóż każdy kawałek, z odrobiną lukru, za policzkiem prawoślazu, z ciętymi końcami skierowanymi na wąsy.
Drugą piankę przeciąć na pół wzdłuż. Zrób 3 rozcięcia w każdej połowie, przechodząc mniej więcej w połowie (są to palce) i umieść przed nogami dla stóp królika. W razie potrzeby przyklej spód stóp lukrem.