Tort weselny z jeżynami i różami

Tort weselny z jeżynami i różami
Tort weselny z jeżynami i różami wymaga z grubsza 56 godzin od początku do końca. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 50. Świetnie sprawdza się jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka dżemu jeżyn, mąka ciasto, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest idealny do Ślub. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tort weselny z jeżynami i różami, Tort Czekoladowy Z Lukrem Karmelowym I Różami, oraz Orange Rose Cake & The 126th Tournament of Roses Parade.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Smaruj Patelnie i dolną część każdej z nich okrągłym papierem woskowym. Nasmaruj Papier i pył Patelnie mąką, wybijając nadmiar. Mokre paski Magi-Cake i przymocować wokół każdej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Ubić jajka, mleko i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Sól ubić na mąkę w innej misce. Ubij masło (powinna być temperatura pokojowa) z cukrem w 5-qt. Stojący Mikser Elektryczny na średniej prędkości do lekkiego i puszystego, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj mąkę i mieszaninę jaj na przemian w 3 partiach, kończąc mieszaninę jaj i ubijając na niskiej prędkości tylko do momentu włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
5
Podziel ciasto między Patelnie, aby każdy był wypełniony do 1 cala od góry. (Jeśli masz piec ścienny lub inny mały piekarnik, Zobacz notatki kucharzy, poniżej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Piec w górnej i dolnej części piekarnika, z 12-calową patelnią na górnej półce, 20 minut. Delikatnie włączyć patelnie w miejscu tak, że część ciasta, który był w kierunku tyłu piekarnika teraz twarze przodu i piec ciasta, aż tester wychodzi z każdego z kilku okruchów przylegających, 10 do 20 minut więcej, w zależności od wielkości ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Przenieść każdy tort jak zrobić na stojaku do ostygnięcia. Lekko ostudzić ciasta (ciasta 9-calowe i 6-calowe przez 10 minut; ciasto 12-calowe przez 20 minut) i odwrócić na stojaki, odrywając papier. Obróć ciasta w prawo i całkowicie ostudzić.
8
Czyste Patelnie. Zrobić drugą partię ciasta; piec i ostudzić ciasta w ten sam sposób.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Najpierw pracuj z 12-calowymi ciastami. Trim góry każdego z długim ząbkowanym nożem, aby poziom, a następnie wyciąć ciasta poziomo na pół. Umieść każdą 12-calową warstwę, pociętą bokiem do góry, na 11-calowym kartonowym okrągłym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
2
Szczotką obficie Wyciąć Boki syropem. Wymieszać dżem, aż będzie gładki i rozprowadzić około 2/3 szklanki na 12-calowej warstwie. Odwróć kolejną 12-calową warstwę (z tekturą), przyciąć bok w dół, na dżem. Wyrzucić górną tekturę i rozprowadzić na wierzchu około 2 1/2 szklanki lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
SyropSyrop
DżemDżem
3
Posypać 1 warstwą jeżyn, aby pokryć lukier. (Jeśli jagody są 1 cal lub większe, o połowę je wzdłuż.) Przesuń trzecią 12-calową warstwę, syrop do góry, na jagody, odrzucając tekturę i delikatnie naciśnij.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
LukierLukier
JagodyJagody
SyropSyrop
4
Rozprowadzić około 1/2 szklanki dżemu na warstwie i odwrócić ostatnią 12-calową warstwę (tekturą), przyciąć bok w dół, na dżem, a następnie wyrzucić tekturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
DżemDżem
5
Łyżka 2 szklanki lukier na 12-calowy poziom i przykryć ciasto cienką powłoką. (To się nazywa okruchy powłoki. To tamps dół wszelkie luźne okruchy, aby utrzymać je z górnej warstwy lukier i wypełnia wszelkie szczeliny.) Chill 12-calowy poziom podczas pracy na pozostałych poziomach.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
6
Przyciąć i połówki 9-calowe ciasta podobnie i umieścić na 8-calowych rund.
7
Szczotką obficie Wyciąć Boki syropem. Zebrać i okruchy płaszcz 9-calowy poziom w ten sam sposób (użyj około 1/3 Puchar dżem i 1 1/4 szklanki lukier między warstwami; okruchy płaszcz z około 1 1/2 szklanki lukier). Chill 9-calowy poziom.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
SyropSyrop
DżemDżem
8
Powtórz procedurę, aby 6-calowy poziom (użyj około 2 1/2 łyżki dżemu i około 3/4 szklanki lukier między warstwami; okruchy płaszcz z około 3/4 szklanki lukier) i schłodzić do firmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
DżemDżem
9
Rezerwy 2 szklanki lukier do rurociągów.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
10
Umieść 12-calową warstwę na podstawie ciasta (najlepiej na gramofonie do ciasta) i mróz. Następnie mróz pozostałe poziomy. Schłodzić matowe poziomy (nie układać w stos) co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
11
Wytnij 3 słomki na pół i włóż 1 kawałek słomy w środku 12-calowej warstwy aż do dołu. Włóż pozostałe 5 kawałków słomy w okrąg około 1 1/2 cala od środka słomy i poziom słomek trim z górną warstwą. (Słomki wspierają poziomy.) Ostrożnie umieścić 9-calowy Poziom (jeszcze na tekturze) w środku dolnego poziomu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słomki Do PiciaSłomki Do Picia
12
Przetnij pozostałe 2 słomki na pół i włóż do środkowej warstwy w podobny sposób, z 1 kawałkiem słomy w środku i pozostałymi 3 kawałkami słomy w okrąg wokół niego. Ostrożnie umieść 6-calowy Poziom (jeszcze na tekturze) na górze, w środku środkowego poziomu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słomki Do PiciaSłomki Do Picia
13
Wypełnić lukrem wszelkie luki między warstwami i wszelkie niedoskonałości, a pozostałą część przenieść do worka z ciastem wyposażonego w końcówkę 3/16 cala. Rura ozdobne obramowanie wokół dolnej krawędzi każdego poziomu. Zachowaj pozostały lukier na poprawki-na wszelki wypadek.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
14
Ciasto powinno osiągnąć temperaturę pokojową przed podaniem (może stać w chłodnej temperaturze pokojowej około 6 godzin).
15
Udekoruj ciasto różami i podawaj plastry z jeżynami.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
1
* Warstwy ciasta mogą być pieczone i mrożone, dobrze owinięte w folię i zapieczętowane w plastikowych torebkach, do miesiąca naprzód. Rozmrozić owinięte warstwy dziennie przed złożeniem ciasta.* Jeśli nie możesz zmieścić całego zmontowanego ciasta na podstawie w lodówce, dobrym miejscem na zatrzymanie jest po złożeniu i okruchy powłoki 3 poziomy, ale przed ułożeniem ich razem. Idź do tego punktu 1 dzień naprzód i utrzymuj poziomy schłodzone. Każdy luźno przykryć folią po ustawieniu lukru. (Żadnych śmierdzących rzeczy w lodówce, proszę!) Po lukier warstw, schłodzić je przez noc.* Niektóre z naszych pieców są piece ścienne, które wydają się być małe (nasze są około 19 cali szerokości, 15 cali wysokości i 17 1/2 cala głębokości). Okazało się, że ciasta gotowane bardziej równomiernie, gdy gotowane ciasto 12-calowy sam na środkowym stojaku, następnie 6-calowy i 9-calowy razem na środkowym stojaku. Jeśli to zrobisz, wypełnij wszystkie patelnie w tym samym czasie, ale pozostaw 2 mniejsze ciasta w temperaturze pokojowej podczas pieczenia 12-calowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
BazaBaza
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Folia FoliowaFolia Foliowa
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W56 hrs
Porcje50
Ocena Zdrowia1
Magazyn